Trauma Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) Sprawa wygląda tak. Po zmianie opony i zamontowaniu koła postawiłem moto na centralkę i chciałem sprawdzić czy dobrze wszystko dokręcone itp. Poruszałem tylnym kołem lewo i prawo no i wyczułem minimalny luz nie widoczny gołym okiem tylko w rękach czuć takie minimlane jakby "pukanie". Po tym jak odkręciłem koło poruszałem zębatką i sprawiała wrażenie jakby była słabo przykręcona do koła. Można było ją znacznie od koła odchylić. Dodam ,że motocykl przez jakiś czas jeździ na mocno zużytym już łańcuchu który miejscami jest bardzo nierówno wyciągnięty i luźny. Co może być przyczyną tego minimalnego luzu? Edytowane 1 Października 2009 przez Trauma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wazzabii Opublikowano 1 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Października 2009 (edytowane) jak ruszasz tylnym kołem i puka to wywalone łożyska w tylnym kole, wymień zanim pęknie i narobi szkód przy okazji możesz też wymienić uszczelniacze o ile takie tam są nie żałuj smaru nie wiem jak w cbr'ach bo na plastiku nie jeżdżę, tylko w terenie, ale niektóre moto mają taki jakby kosz na gumach w piaście a do tego jest przykręcona zębatka. Chodzi o to, żeby zestaw napędowy tak bo dupie nie dostawał ani operator manetki. te gumy się z czasem ubijają i możesz mieć przez to luz o ile taki wynalazek posiadasz w swojej CBR. sprawdź w manualu Edytowane 1 Października 2009 przez Wazzabii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 2 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 Ruch zębatki jest normalny, to nie jest sztywne połączenie. Ale luz koła świoadczy o zużyciu łożysk. Są do wymiany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trauma Opublikowano 2 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Października 2009 dzięki za opowiedzi. Przy okazji wymiany napędu wymienię łożyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi