marck21 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Kazal mi usiasc na motocykl i sprawdzic, wiec ja sie na niego patrze cokolwiek dziwnie i sprawdzam...nogą:). A ten mi mowi, ze mam sprawdzic reka. Wiec ja sie zaczynam wychylac, ale juz widze, ze bedzie problem i jak sie dobrze nie spreze, to moto poleci mi na prawo. Dosiegnalem tego lancucha, ale - wierzcie mi - w tej pozycji (przeciez dotykajac go nie jestem w stanie go rownoczenie widziec w tym momencie, a przeciez trzeba w miedzyczasie kontrolowac, zeby moto nie upadlo) nie jestem w stanie ocenic czy lancuch ma luzu pol centymetra czy 5! Przeciez jak zrobisz 2,5cm luzu na lancuchu naciagnietym (ustawiajac wg mojego madrego egzaminatora-pod obciazeniem) lancuch moze spasc - wahacz pracuje na nierownosciach jezdni i lancuch wtedy jeszcze bardziej sie luzuje. Dlatego nalezy to sprawdzac na motocyklu stojacym swobodnie. bo to jakiś tempy ch**j był... nie łam się.. z mojej strony to podpowiedzał bym Tobie żebyś olał stolicę i pojechał zdawać np do Łomży... fakt kawałek drogi jest ... miasto jak miasto... jedziesz do przodu i dajesz rade nawet jak nie znasz trasy to egzaminator jest na tyle uprzejmy że przez słuchawkę informuje CIebie gdzie masz jechać... ja tam właśnie w tym roku zdawałem..( i nie dla tego ze w stolicy bym sobie nie poradził ale mi chodziło o prędki termin ...) a tak btw to zdawałem prawko wraz z moją dziewczyną i oczywiście się udało... i bardzo miło to wspominamy... bez chamstwa i drobnomieszczaństwa które to panuje w stolicy... pozdro i powodzenia na egz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Mówi się trudno i zdaje się dalej..., next time będzie do przodu, uszy do góry :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Wszyscy sprawdzali tak łańcuch? :icon_eek: Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 To moto ma łańcuch :icon_question: :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) No ma! :biggrin: Możesz sobie mnie wyobrazic jak sprawdzam łańcuch siedząc na moto ? :biggrin: buahahha aż sie popłakałam. Edytowane 24 Września 2009 przez Butterfly Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 No ma! :biggrin: Możesz sobie mnie wyobrazic jak sprawdzam łańcuch siedząc na moto ? :biggrin: buahahha aż sie popłakałam. Właśnie sobie wyobraziłem :biggrin: :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ksylwia Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Tak więc...UWALILEM. I to na placu...zenada! Wyobrazcie sobie, ze idiota przywalil sie do mojego omowienia zasady sprawdzania lancucha. Wedlug niego nalezy go sprawdzac...(uwaga uwaga!) siedzac na motocyklu! Sie wtedy wzialem i zestresowalem z lekka i co? Dalem dupy - nie rozejrzalem sie przy ruszaniu, a pozniej na ósemce. Moja wina. Ale kto takich patafianów tam wpuszcza - to juz inna sprawa. Kolejny termin - 16.10. Ksylwia - trzymam kciuki za Ciebie i tez koniecznie daj znac jak poszlo!:) O matko! Trzeba być nieźle wysportowanym, żeby takie akrobacje na moto wyczyniać. Niechby ten pan mądry egzaminator pokazał jak to się prawidłowo łańcuch sprawdza :icon_evil: Zaczynam się bardziej stresować - chyba się dzisiaj napiję ;) hehehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Wszyscy sprawdzali tak łańcuch? :icon_eek: A czy wszyscy - nie wiem, bo u tego egzaminatora poszedlem na pierwszy ogien. Potem szybko polazlem sie na kolejny egzamin zapisac i sie zmylem stamtad, co by goryczy nie pielegnowac:) No ma! :biggrin: Możesz sobie mnie wyobrazic jak sprawdzam łańcuch siedząc na moto ? :biggrin: buahahha aż sie popłakałam. No co - da sie:). Ciekawe doswiadczenie powiem szczerze, ciekawe:). A ze po takim sprawdzeniu i tak dalej nie wiesz w jakim stanie masz lancuch - to juz inna kwestia. Ale dziadkowi tez trzeba przynac - fantazje ma niezla... Edytowane 24 Września 2009 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjr1 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Odwołaj się chłopie - masz na to bodajże tydzień czasu. Pod tym linkiem masz manuala do YBR250 - chyba na takim zdawałeś? http://www.mediafire.com/?o3kravzgzzz Tam stoi jak wół napisane, że łańcuch się sprawdza na NIEOBCIĄŻONYM motorze! Weź sobie tą strone wydrukuj i wal do WORDa. cytuję: NOTE: "When checking and adjusting the drive chain slack, there should be no weight on the motorcycle. " Co w prostym tłumaczeniu oznacza, że jak się łańcuch sprawdza czy ustawia to motor powinien być nieobciążony. Koniec. Kropka. Idziesz z tym i nastepny egzamin masz gratis a te 140zł masz na paliwo albo piwo. czuwaj! mjr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Butterfly Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) Krzywer pełen szacun :buttrock: ,szkoda że Cie uwalił,no ale średnia musi się zgadzać,ja trafiłam na bardzo porządnego egazminatora łańcuch sparawdzałam kucając no i zdałam za pierwszym razem :biggrin: Olej to :flesje: i się odwołaj jak kolega radzi. Edytowane 24 Września 2009 przez Butterfly Cytuj Kobiety z natury są aniołami, ale kiedy połamie im się skrzydła przychodzi im latać na miotle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Odwołaj się chłopie - masz na to bodajże tydzień czasu. Pod tym linkiem masz manuala do YBR250 - chyba na takim zdawałeś? http://www.mediafire.com/?o3kravzgzzz Tam stoi jak wół napisane, że łańcuch się sprawdza na NIEOBCIĄŻONYM motorze! Weź sobie tą strone wydrukuj i wal do WORDa. cytuję: NOTE: "When checking and adjusting the drive chain slack, there should be no weight on the motorcycle. " Co w prostym tłumaczeniu oznacza, że jak się łańcuch sprawdza czy ustawia to motor powinien być nieobciążony. Koniec. Kropka. Idziesz z tym i nastepny egzamin masz gratis a te 140zł masz na paliwo albo piwo. czuwaj! mjr Krzywer pełen szacun :buttrock: ,szkoda że Cie uwalił,no ale średnia musi się zgadzać,ja trafiłam na bardzo porządnego egazminatora łańcuch sparawdzałam kucając no i zdałam za pierwszym razem :biggrin: Olej to :flesje: i się odwołaj jak kolega radzi. Sluchajcie, wielkie dzieki za wsparcie, ale...to nie na lancuchu mnie oblal. Tym mnie tylko zbil z tropu i zestresowal. Pojechalem na koperte i tam dalem ciala. Nie ma sie od czego odwolywac niestety. Ale jakas skarge mozna walnac, ze typ sie poprostu NIE ZNA! Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mjr1 Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 ... Pojechalem na koperte i tam dalem ciala. ... koperte? To niezła impreza tam była :clap: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 (edytowane) koperte? To niezła impreza tam była :clap: Buuahahahaha:) To sie sam z siebie usmialem :icon_biggrin: Szczerze mowiac parsknalem smiechem przy kliencie, bo w pracy siedze :) Rzecz jasna chodzilo mi o "8" :notworthy: Edytowane 24 Września 2009 przez krzywer Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Krzywer egzamin na moto i koperta??? Moze chodzilo Ci o górkę lub ósemki?? Jeśli oblałeś na kopercie to rzeczywiscie ladnie Cie zrobili,ale mam nadzieje ze Ty poplątałeś:biggrin: Powodzenia i nie łam się! :flesje: Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzywer Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Krzywer egzamin na moto i koperta??? Moze chodzilo Ci o górkę lub ósemki?? Jeśli oblałeś na kopercie to rzeczywiscie ladnie Cie zrobili,ale mam nadzieje ze Ty poplątałeś:biggrin: Powodzenia i nie łam się! :flesje: Nie no, az taki nieogar nie jestem :icon_mrgreen: Patrz wyzej :lalag: Cytuj Na pohybel wszystkim zdradliwym sukom! <== kliknij i polub :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi