polanka1 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Witam... Pierwszy raz pisze tutaj wiec proszę się nie śmiać;] mam problem z moją motorynką którą nie dawno remontowałem... Motorynka nie jedzie w ogóle ale pali od kopa.. gdy wrzucam jedynkę i puszczam sprzęgło motorynka w ogóle nie reaguje... na zgaszonej motorynce dzieje się to samo wrzucam jedynke i dzieje się tak jak na ''luzie'' proszę o pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
seba13 Opublikowano 21 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Września 2009 Hejo . Co ty tam remontowałes ? chodzi o silnik . Może być sprzęgło , lub coś z samymi biegami. Nie sprzęgło nie bo byś od kipa nie zapalił :P No to zostaje skrzynia lub zmieniacz biegów . Na zgaszonym silniku sprawdz czy biegi wchodzą (bez aparatu zmieniacza ) Tam taki pręcik wystaje i to on jest odpowiedzialny za zmiane biegów , sprawdz czy ten pręcik (wodzik) chodzi suwliwie . Skontroluj także sam zmieniacz biegów . powodzenia Cytuj Junak dla każdego . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polanka1 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 ale motorynka nagle zaczęła tracić moc.... zrywało ją , aż w końcu stanęła , a biegi wskakują... :(:( sprzęgło sprawdzałem i jest dobre.. pomoże ktoś?? :(:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Sprawa może być bardzo błaha :-). Spadł Ci łańcuch z małej zębatki i czochra się gdzieś obok, albo mała zębatka Ci się odkręciła......itp itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polanka1 Opublikowano 22 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 czyli muszee sprawdzić zębatkę , po zatem sprawdzałem czy łańcuch jest na zębce ale i był i dalej się tak dzieje , czyli teraz sprawdzić czy jest zębatka zakręcona? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 czyli muszee sprawdzić zębatkę , po zatem sprawdzałem czy łańcuch jest na zębce ale i był i dalej się tak dzieje , czyli teraz sprawdzić czy jest zębatka zakręcona? Odkręć dekiel, zdemontuj sprzęgło, z tego co pamiętam kosz sprzęgła zazębiony jest takim sporym trybem ze skrzynią. Jak zdemontujesz kosz sprzęgłowy to łapiesz za to duże koło zębate i kręcisz powoli. Kręcąc kołem zębatym wbijasz kolejno biegi a drugą ręką sprawdzasz jak i czy mała zębatka napędzająca łańcuch się obraca. W ten sposób zdiagnozujesz czy to nie skrzynia i czy trzeba rozpoławiać silnik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polanka1 Opublikowano 23 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 (edytowane) zdemontowałem sprzęgło.. i zobaczyłem dziwną zecz kręciłem kołem , przytrzymując Zębatke od sprzęgła... koło się kręciło a zębatka zatrzymana, następnie gdy przekręcam magnetem to koło powinno się kręcić (oczywiscie jest włączony bieg)? bo wydawało mi się że zawsze się kreciło.. Edytowane 23 Września 2009 przez polanka1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DEAD Opublikowano 23 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 23 Września 2009 Sprawdziłeś wieloklin na małej zębatce (łańcuchowej)? zdemontuj automat do zmiany biegów i przesuwaj wodzik palcami. Jak kręcisz kołem to ośka wewnątrz tego dużego koła zębatego się obraca? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
polanka1 Opublikowano 24 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 Sprawdziłeś wieloklin na małej zębatce (łańcuchowej)? zdemontuj automat do zmiany biegów i przesuwaj wodzik palcami. Jak kręcisz kołem to ośka wewnątrz tego dużego koła zębatego się obraca? Dzis nie miałem czasu bawic sie jutro dam odpowiedz co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi