Skocz do zawartości

Aprilia RSV 1000 R

enZo
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

teraz pozostaje tylko czekać kiedy wrócisz do yaponii :)

Ja znam odpowiedź. NIGDY :P

Ostatnio przy zakupie dla kolegi rozbieraliśmy GSX-R 750 z 2007 roku, jak patrzyłlem na jakość tworzyw tam zastosowanych, komponenty, ogólne wrażenie motocykla to stwierdziłem - "ja pier.... jaki plastikowy badziew" to powinno nowe kosztować maks 30 tys, Masóka na maksa, 3/4 cześci we wszytkich motocyklach te same, zero smaku i finezji :P ble

Ostatnio przy zakupie dla kolegi rozbieraliśmy GSX-R 750 z 2007 roku, jak patrzyłlem na jakość tworzyw tam zastosowanych, komponenty, ogólne wrażenie motocykla to stwierdziłem - "ja pier.... jaki plastikowy badziew" to powinno nowe kosztować maks 30 tys, Masóka na maksa, 3/4 cześci we wszytkich motocyklach te same, zero smaku i finezji :P ble

dokladnie, nie wiem ile musal bym zaplacic za japonje z takm osprzetem jak aprilia i inne wloszczyzny daja w standardzie :icon_razz: do najubozszych wersji :bigrazz:

Ostatnio przy zakupie dla kolegi rozbieraliśmy GSX-R 750 z 2007 roku, jak patrzyłlem na jakość tworzyw tam zastosowanych, komponenty, ogólne wrażenie motocykla to stwierdziłem - "ja pier.... jaki plastikowy badziew"

A ja ostatnio rozbierałem silnik mojej Aprilii (tzn. patrzyłem jak to robi mechanik) i powiem wam, że to co tam zobaczyłem wam też by się nie spodobało. :(

Tak, że enZo nigdy nie mów nigdy, bo życie potrafi pisać zaskakujące scenariusze.

U mnie rozwiązaniem na teraz okazał się zakup pokemona właśnie.

A ja ostatnio rozbierałem silnik mojej Aprilii (tzn. patrzyłem jak to robi mechanik) i powiem wam, że to co tam zobaczyłem wam też by się nie spodobało. :(

Tak, że enZo nigdy nie mów nigdy, bo życie potrafi pisać zaskakujące scenariusze.

U mnie rozwiązaniem na teraz okazał się zakup pokemona właśnie.

A co Ci zdechło w tym Falco i przy jakim przebiegu ?? Cały silnik pad czy co ? jak padł to dlaczrgo, tak poprostu sie nie rozleciał bo w takie cuda nie wierzę ?? Mam znajomych co na Apriliach i Ducati w niemczech jeżdza od lat, na tor, w trasy, alpy i wszedzie gdzie da się pałować i jakoś nikomu silnik nie padł, wręcz opinie są zupełnie inne niż w PL gdzie u nas tego jak na lekarstwo ale za to opinii i znawców nie brakuje. Pozatym silnik pochodzi od Rotaxa który ma spore doświadczenie w tym temacie oraz produkuje silniki lotnicze a tam fuszerki nie uświadczysz.

Edytowane przez enZo

Przebieg 36 tys. padły panewki.

Moto zgasło na autostradzie.

Olej zmieniany co 4 tys.

Mam zamiar wymienić cały silnik.

Chyba to dowód na to, że nie ma sprzętów bezawaryjnych.

Dziwna sprawa, moim zdaniem jakaś wada pojedńczego egzemplarza, takie wady zdarzają się również w japońskich motocyklach, nie raz widziałem na Allegro Kawasaki czy Honde z urwanym korbowodem, czy inną dziwną awarią silnika, to nie świadczy o całej marce, czy włoskich motocyklach.

Pozdro

Dziwna sprawa, moim zdaniem jakaś wada pojedńczego egzemplarza, takie wady zdarzają się również w japońskich motocyklach, nie raz widziałem na Allegro Kawasaki czy Honde z urwanym korbowodem, czy inną dziwną awarią silnika, to nie świadczy o całej marce, czy włoskich motocyklach.

Pozdro

Oczywiście przyjacielu, ja po prostu miałem pecha.

Dowodzi to tylko tego, że zepsuć się może wszystko, dlatego potępianie w czambuł, czy to włoskiego czy japońskiego nie ma sensu.

• 2 tygodnie później...

no to Enzo gratulacje.....

teraz to juz mam nadzieje dolaczysz do wyprawy ASRT w 2010 ... na wloszczyznie oczywiscie.

co do japonii to faktycznie masowka, ale nie ma tez co generalizowac ze ten sie psuje a tamten nie.. pamietasz fabyke ducatii i to 200 maszyn z kartka malfunctione??? w japonii to raczej sie nie zdarza ze cos zjezdza z tasmy i potem spowrotem na tasme do naprawienia ;)

sprzet masz nietuzinkowy i teraz tylko szukac na ebeju kominów sportowych :)

koniecznie kup AC bo jakby cos tfu tfu tfu, nawet maly szlif to uzywanych plastikow nie kupisz tylko trzeba bedzie u importera czekac po 30 dni na przyslanie i przeliczac chyba na funty szterlingi zeby zawalu nie dostac slyszac kwote w pln heh.

zobacz na oferte Allianz i PZU bo po dobrych ukladach zaplacisz jakies 8% wartosci motocykla (pewnie z 35,000 wyjdzie)

Edytowane przez Tazzman

www.motoautostrada.pl zobacz co robią dla Ciebie inni motocykliści