Skocz do zawartości

Jawa 350 brak paliwa w cylindrach

korczi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

To też robiłem i powiem tak nie jestem pewien czy ciągnie czy wręcz wypycha powietrze co jest strasznie dziwne. A co do zimmeringów to wydają się być ok sprawdzałem wszystko dokładnie wydaje mi się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku. Powiedziano mi, że może to być problem z czołem wału.

No to jesli nie jestes pewny czy zasysa to na pewno nie zaciaga mieszanki. Powinno wyraznie ciagnac. Ktory zimmering sprawdzales? Jestes pewny ze nie przepuszcza? Gdzies musi byc nieszczelnosc, inaczej by zaciagal.

Moze niech forumowi koledzy sie wypowiedza?

Sprawdzalem prawy zimmering tj. od strony prądnicy bo sprzęgła nie ściągałem chociaż powiem tylko tyle, że tam nie było nic robione więc powinno być ok. Sprzęgło nigdy nie rozbierane, silnik nie rozpoławiany. Jedynie co mi się kojarzy co może być nie tak to fakt, że kiedyś brat z kolegą wymieniali tłoki i przy wyjmowaniu łożyska igiełkowe z korbowodu się posypały do wału i oczywiście tak to zostawili. Moto nie było odpalane i dopiero kiedy ja się za to wziąłem moto zostało odpalone i skutki można sobie wyobrazić igiełki wleciały miedzi tłoki i cylindry i samo zdjęcie cylindrów stanowiło niezłą zabawę. Stąd wymienione przeze mnie cylindry i tłoki (nowe wraz z pierścieniami) i od tej pory stała kilka lat i teraz nie chce ssać tego paliwa. Nie mam pojęcia co się mogło stać ale może to mieć na to wpływ, że te igiełki tam sobie latały kiedy wał pracował i coś uszkodziły. A i oczywiście igiełki zostały wysypane z silnika jednak bez rozpoławiania. Planuje rozpołowić silnik wymienić co potrzeba zregenerować wał, zrobił ładowanie bo z jakiegoś powodu nie ma i co tam jeszcze mu będzie potrzeba więc może przy okazji dowiem się co i jak i okaże się dlaczego nie posysa paliwa. Jednak wszelkie propozycje i diagnozy mile widziane. Dodam tylko, że nie mam możliwości nic teraz sprawdzić czy zrobić przy sprzęcie bo studiuję w wawie a moto mam pod lublinem.