thobeta Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Vtr to nie wyscigówka ;) Oczywiście rozumiem że zapomniałeś o SP1 i SP2. Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 Tak. Koledze chodziło tylko o porówanie VTR 1000 F do litrowych rzędówek. O SP nie wspominał, wiec rozumie że nie brał jej pod uwage :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rom996 Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 a wlasnie mowiac o porownaniu mialem na mysli SP ,jest tam napisane tylko mi myslnik spadl. ale szczerze mowiac rywalem v2 o poj.1l jest 4cyl motocykl o poj 750cm . Bo przecież stare superbike mialy takie pojemnosci. A dzisiaj R1 gsx-r1000 itp scigaja sie z ducati ale o poj 1200cm. a poza tym i tak najwazniejsze sa umiejetnosci. Chyba ze ktos lubi wyscigi autostradowe, tam nigdy mocy nie za duzo. Z reszta firestorm to konstrukcja sprzed 12 lat a to w sportach przepasc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 14 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2009 A to fakt, sorry bo nie dopatrzyłem , że o SP chodziło. Mam tylko porowanie do zwykłej VTR, na sp nigdy nie jechałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 (edytowane) VTR i SP to zupełnie inna bajka, w weekend pokuszę się o ładne porównanie. Można sobie mówić różne rzeczy o SP. Prawda jest jednak taka iż to wyjątkowy motocykl nawet pomimo "przestarzałej" konstrukcji. Trudno znaleźć w nim słabe strony. Wrażenia z jazdy są masakryczne. Ten kto troszkę wgłębił się w konstrukcje oraz miał przyjemność zrobić parę kilometrów potwierdzi moje słowa. Colin Edwards dopełnił całości zdobywając mistrzostwo SBK w latach 2000, 2002. Objechał doskonałę Ducaty oraz inne maszyny na tamtej arenie. Nie każdy motocykl może się tym poszczycić. http://www.mcnews.com.au/Wallpaper/Racers/...ny_RHS_1024.jpg Edytowane 16 Września 2009 przez thobeta Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Ciekawy jestem, gdzie zniknęła chłodnica z tego moto na zdjęciu powyżej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thobeta Opublikowano 16 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Września 2009 Ciekawy jestem, gdzie zniknęła chłodnica z tego moto na zdjęciu powyżej. Też zwróciłem uwagę na to. Pewnie przenieśli do przodu by lepiej oddawała ciepło. Cytuj Speed Triple 2009r, Iż49 1956r, Jawa 350 Panelka + kosz Velorex 1969r Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi