Delta81 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) Jak w temacie yamaszka nie pali na ciepłym silniku(tzn. czasami załapie, ale jakby się przydusiła na początku) bez gazu i trochę jakby miała wyższe obroty jak już odpali. Ki ch.j? Macie jakiegoś pomysła? Bo już słyszałem, że zawory do regulacji, albo regulacja składu mieszanki, albo wolnych obrotów, albo jeszcze inne ciekawe rzeczy. Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez Delta81 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pozytywnie Zakrecony Wariat Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Jak w temacie yamaszka nie pali na ciepłym silniku bez gazu i trochę jakby miała wyższe obroty jak już odpali. Ki ch.j? Macie jakiegoś pomysła? Bo już słyszałem, że zawory do regulacji, albo regulacja składu mieszanki, albo wolnych obrotów, albo jeszcze inne ciekawe rzeczy. Swiece kolega wymienial?? Cytuj "Pamięć i szacunek dla tych którzy odeszli nagle,pozostawiając nam jedynie wspomnienia.Dla wszystkich tych którzy pomogli mi w życiu a już nigdy im nie podziękuje.Dla tych którzy odeszli tragicznie,mając przed sobą całe życie...na zawsze w pamięci" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Swiece kolega wymienial?? Oooczywiście, przed sezonem na irydowe. Zrobiłem na nich dopiero ok.9000km Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Bo już słyszałem, że zawory do regulacji, albo regulacja składu mieszanki, albo wolnych obrotów, albo jeszcze inne ciekawe rzeczy. no to juz wszystko slyszales, zrob to i wtedy ewentualnie pytaj co nie tak... pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 To zawory trzeba by było robić już przy 27000km przebiegu? Pytam, bo jestem ciekaw, na ile jest prawdziwy ten przebieg z licznika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czarek thunder-c Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 pewnie w ogóle nie jest prawdziwy co najmniej x2 według mnie, no 1 co to zawory zacznij od tego i synchro według mnie powinno pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 To zawory trzeba by było robić już przy 27000km przebiegu? Pytam, bo jestem ciekaw, na ile jest prawdziwy ten przebieg z licznika Przy 27000km?? U mnie regulacja jest co 10000km. Jesli przez te 27kkm nie robiles regulacji zaworow to do warsztatu na regulacje. Co do samej przyczyny nie palenia - prawdopodobnie gazniki do regulacji. Swiece prawde Ci powiedza o mieszance. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rocks Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Sprawdź kolor świec. Zawory co 20.000km trzeba już na bank wyregulować, to nie jest nowy motocykl! Sprawdzałeś filtr powietrza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (edytowane) no akurat w tym motocyklu producent zaleca co 42000 ale jednakowoz co 42 miesiace, nie zaszkodzi wiec zajrzec pod pokrywe zaworowa... pozdr Edytowane 28 Sierpnia 2009 przez JanuszK30 Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Delta81 Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Synchro było robione przed sezonem, filtr powietrza przed sezonem wymieniony, gaźniki też były regulowane. Czyli pewnie zawory Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 najprawdopodobniej gazniki ale czas i tak sprawdzic jedno i drugie. pozdr Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi