mm666 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Kupiłem sprowadzony motocykl, faktura została wystawiona na mnie i brata- zatem jesteśmy współwłaścicielami. Problem jednak polega na tym, iż brat wyjechał, a ja zostałem z papierami do rejestracji. Czy jeden ze współwłaścicieli może zarejestrować pojazd bez udziału tego drugiego? Jak to wygląda- w skarbówce i urzędzie komunikacji. Nie chcę iść i zostać zgaszony przez panią w okienku. Ewentualnie mam na stanie dowód osobisty brata w razie gdyby...no właśnie, ale czy w ogóle będą problemy? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :icon_biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vector Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Kupiłem sprowadzony motocykl, faktura została wystawiona na mnie i brata- zatem jesteśmy współwłaścicielami. Problem jednak polega na tym, iż brat wyjechał, a ja zostałem z papierami do rejestracji. Czy jeden ze współwłaścicieli może zarejestrować pojazd bez udziału tego drugiego? Jak to wygląda- w skarbówce i urzędzie komunikacji. Nie chcę iść i zostać zgaszony przez panią w okienku. Ewentualnie mam na stanie dowód osobisty brata w razie gdyby...no właśnie, ale czy w ogóle będą problemy? Dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :icon_biggrin: Sam dowód osobisty może nie wystarczyć. Ale wtedy napisz upoważnienie "przez brata", nie będzie problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mor Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 (...) Ale wtedy napisz upoważnienie "przez brata", nie będzie problemu. Chłopaki, dawajcie sobie tego typu porady na priva, bo ch*** wie, kto czyta forum. Po cholerę chłopakowi kłopoty, jak jakiś smętny weźmie pismo "pod lupę". Art. 270. § 1. Kto, w celu użycia za autentyczny, podrabia lub przerabia dokument lub takiego dokumentu jako autentycznego używa, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności od 3 miesięcy do lat 5. § 3. Kto czyni przygotowania do przestępstwa określonego w § 1, podlega grzywnie, karze ograniczenia wolności albo pozbawienia wolności do lat 2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi