Landryss25 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Ja się założę. Bo WD-40 bardzo krótko zachowuje właściwości smarne tak jak to opisał Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 (edytowane) Do smarowania takich trudnodostepnych miejsc mam Wurth'a HHS 2000. Smar silikonowy, aplikowany tak jak WD 40, z tym że przeznaczony ewidentnie tylko do smarowania. Daje rade na wszystkim, włącznie z łancuchem, nie wypłukuje go woda. Sprobuj czyms takim własnie prysnąc na ten wałek gdzie wchodzi do obudowy. Puszka wurth'a kosztuje ok 30 zł. Edytowane 30 Sierpnia 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qurim Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 WD 40 nie służy do smarowania! Ale służy do usuwania skrzypienia różnych elementów. A przecież o skrzypienie chodzi koleżance. :banghead: Wielkie halo się robi czym to nie smarować. Może jakimś roztworem złota/srebra? Wytrawnym Chateaux z 1892r.? :eek: WD40 załatwi skrzypienie i tyle w temacie. :banghead: Cytuj MotorcycleStorehouse Dealer. Wszystko do Twojego amerykańskiego motocykla! Kiedy umrę pochowajcie mnie twarzą do dołu aby cały świat mógł pocałować mnie w dupę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dobra na poczatek trzeba sie dowiedzieć co skrzypi, czasami zignorowanie pierdoły kończy sie wymiana silnika. Chwyć dźwignie zmiany biegów reka i delikatnie poruszaj. Sprawdź jaki luz wystepuje na osiach i napisz. WD-40 zlikwiduje skrzypienie na krutko kup sobie jakieś beko albo smar łańcucha i psyknij. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi