Hes Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam Moja nsrke ostatnio nabrała dziwnych wibracji. Jak trzymam ją na 4 tys obrotu to co jakiś czas ( co 3s) wydobywa się jakby telepanie. Mi to wygląda na to jak by tarcze sprzęgła co chwile wpadały w rezonas i się telepały. Czy to możliwe??? Myślę że może ma już za mało oleju, chciałbym go wymienić, ale nie wiem ile litrów do tego monstrum się wlewa :icon_razz: ? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafael Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Witam Moja nsrke ostatnio nabrała dziwnych wibracji. Jak trzymam ją na 4 tys obrotu to co jakiś czas ( co 3s) wydobywa się jakby telepanie. Mi to wygląda na to jak by tarcze sprzęgła co chwile wpadały w rezonas i się telepały. Czy to możliwe??? Myślę że może ma już za mało oleju, chciałbym go wymienić, ale nie wiem ile litrów do tego monstrum się wlewa :icon_razz: ? Pozdrawiam No na litry raczej nie licz. Na karterze na pewno jest napisane dokładnie ile trzeba zalać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adoado0 Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Honda prawdopodobnie ma śrubkę, którą sprawdza się poziom oleju. Wystarczy,że ją odkręcisz i mozesz przechylic lekko moto to powinno zacząć lecieć ( lub bez przechylania)- wtedy poziom jest ok (tzn nie jest za mało ). Przy nalewaniu podobnie - tak dlugo lejesz az zacznie leciec miejscem przeznaczonym na tą śrubkę. PRAWDOPODOBNIE bedzie to cos ok 0,5 L . Jednak gdy znajdziesz tą śrubkę to wystarczy się tylko nią kierować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damiano Opublikowano 28 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2009 W NSRce nie ma żadnej śruby do sprawdzania poziomu oleju jest tylko ,,okienko,, na którym jest napisane min, max olej powinien być pomiędzy kreskami, wchodzi 700 lub 750ml, nie pamiętam dokładnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi