Budzik-WGR Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Za malo wiem o takich rzeczach , ale wiem jedno, 3/4 byla spawana u p.Janka za piwo w garażu i ta zapewne tez, wiec nie bylbym taki pewien tych spawów. Pozdrawiam. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devgron Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dobra poczekajcie chwile... Jak mam sprawdzić jakość tego spawu? Szczerze powiem wygląda to na solidną robotę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Mozna rentgenem, choc to skorka za wyprawke :wink: lub tez penetrantem, latwo szybko bezbolesnie... :icon_mrgreen: Za malo wiem o takich rzeczach , ale wiem jedno, 3/4 byla spawana u p.Janka za piwo w garażu i ta zapewne tez, wiec nie bylbym taki pewien tych spawów. Pozdrawiam. Kolego chyba nie rozumiesz slowa "porzadnie"... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Porządne naprawienie takiej ramy zapewne kosztuje wiecej niz cala wska:) juz nie mowiac o ramie. Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Rame wciaz mozna kupic za grosze i szybciej bym sugerowal zafundowanie sobie nowej ramy jak zabawe w naprawe... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Sierpnia 2009 Dokładnie o to mi chodzilo:) Ciesze sie ze doszlismy do porozumienia. Pozdrawiam Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Rame wciaz mozna kupic za grosze i szybciej bym sugerowal zafundowanie sobie nowej ramy jak zabawe w naprawe... :icon_mrgreen: Ramę kupisz, ale papiery do niej niekoniecznie. Jak masz komplet to na prawdę lepiej naprawić, niż bawić się w przeszczepy. Niestety ale widzę, że koledzy to tylko kupują nie naprawiają. :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 W przypadku sprzetow zabytkowych nie ma sie innego wyjscia, w przypadku popularnych i szerokodostepnych WSK, gdy ktos balby sie jezdzic na naprawianej ramie nie widze problemu z zakupieniem w dobrych pieniadzach sprawnej ramy... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devgron Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 No tak fajnie to wygląda jak się kupi inną ramę tyle że nie zawsze jest na to pieniądz. Ja tą całą WSKe kupiłem za 200zł więc następne 250-300 chce włożyć w remont jej. Najgorzej że nie wiem i nie mogę dostać nigdzie blach (np błotników do niej). Możecie mi powiedzieć skąd takie cuda brać? Przeglądam allegro i otomoto ale to dramat jest bo przeważnie nie do tego modelu a jak do tego modelu to są skorodowane. Np. ten: http://moto.allegro.pl/item727754872_wsk_m...lotnik_tyl.html Nawet nie wiem czy to taki ma być? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Moze lepiej podjac sie odrestaurowania oryginalnego blotnika, bo ten z aukcji tez do rarytasow nie nalezy... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devgron Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Heh no niby tak ale wiesz ten mój nie wiem czy nie jest w gorszym stanie dziś rozkręce całą wske bo znalazłem dobry (cenowo) warsztat z piaskowaniem. Poprzedni krzyknął mi 300zł za wypiaskowanie wiesi więc dałem sobie spokój i powiedziałem mu że mu spale warsztat za to ździerstwo. Nie wiem ale dlaczego zawsze masz w swoim poście tego smile szczerzącego się? :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 A co mam cie jeszcze dolowac i mina :wink: Lepiej sie smiac jak plakac mimo ze szelesty ulatuja z kieszeni i roboty jeszcze sporo... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devgron Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Dziś kupiłem pierścienie bo na starych nie było kompresji i co się okazuje? Cylinder do szlifu i następna kasa z kieszeni a jeszcze daleko do końca. Teraz szczerze zastanawiam się czy faktycznie dobrze zrobiłem kupując wieśke... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MOC Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Bardzo dobrze, przynajmniej nauczysz sie podstaw mechaniki, z pozytkiem na przyszlosc... :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Devgron Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2009 Tak niby fakt ale wiesz co mnie denerwuje że właśnie potrzebuję kogoś kto będzie siedział i mówił co i jak. Nie jest to proste wiadomo jak ktoś nie miał styczności w ogóle z tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi