dariap74 Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Może ktoś mial taki przypadek jak ja.Tak jak pisałem wsześniej mialem wypadek(nie chodzi mi o wypadek) mam wygiętą dolną półkę a dokladnie tą rurę co wchodzi w ramę i ostatnie 4cm gdzie jest łożysko i dwie nakrętki , to jest powyginane w każdą stronę. PYTANIE brzmi tak, czy jest taka możliwość żeby się rozciągnela jakimś cudem główka ramy. Wiem brzmi to dziwnie !!!! Nie ma żadnych pęknięć rys nic takiego na ramie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek-rr Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2009 Ptaszek w dół a piszesz ,miałem! :eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariap74 Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2009 Ptaszek w dół bo mojego loginu czasem uzywa mój mąz.Fakt po wypadku ptaszek w dół ale myslę, że niedługo będzie ok :))) A co z tą główka ramy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Sprawa wyglada powaznie rama jest stalowa czy aluminiowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HD1940 Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 (edytowane) Niezależnie od materiału ramy, główka "sama z siebie" nie puchnie. Uszkodzenia sztycy to najprawdopodobniej wynik dużych przeciążeń przy rozbitych, niedociągniętych lub uszkodzonych łożyskach. Inna opcja to wyłącznie ukryta przez sprzedającego kraksa lub uszkodzenie części po ich zdemontowaniu. W mechanice motocyklowej niestety ale cudów niema. Edytowane 17 Sierpnia 2009 przez HD1940 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2009 Co fakt to fakt ale niech pan/pani (niepotrzebne skreślić) zapoda jakieś fotki tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dariap74 Opublikowano 20 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Sierpnia 2009 (edytowane) Dzięki za informację.Kupiliśmy półki i łożyska za jakieś 2 do 3ech tygodni postaram się złożyć motor i napiszę czy coś się zmieniło.Czyli luz przy hamowaniu. Był ok 2/3mm , odczuwalny na kierownicy. Mogły to byś łożyska ????? już do wymiany ????? Wydaje mi się że HD1940 MA RACJĘ TO ŁOŻYSKA ale zobaczymy. Jak dam radę się karnąć to napiszę bo jestem 1miesiąc po operacji mam złamaną miednicę blachę i śrubki mi powstawiali, więc zobaczymy jak będzie z wsiadaniem. DZIĘKI za porady !!!! Edytowane 20 Sierpnia 2009 przez dariap74 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi