kapcon Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 witam mam małe pytanko co do cbr-ki F3 chodzi mi tutaj o rozrusznik. A mianowicie od jakiegos czasu motor nie chce mi odpalac za pomocą rozrusznika czasme łapie a czasem w ogóle sie nie włączy. Jakis czas temu było tak ze wrzucięłm 1 pieg lekko do przodu i tak jak by zaskakiwał a teraz to juz nie pomaga. Czy miał ktos podobny przypadek jak ja?? Jesli by ktos wiedział co to moze byc byłbym wdzieczny na odpowiedz i pomoc w rozwiązaniu problemu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Co to znaczy "łapie"; kręci ale nie może przełamać silnika czy się nie zazębia i kręci na pusto? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcon Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 łapie czyli rozrusznika kreci i motor odpala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 (edytowane) łapie czyli rozrusznika kreci i motor odpala Dalej nie wiem na czym polega problem, napisz tak żeby dało się zrozumieć. Z tego co napisałeś wiadomo tylko że czasem "łapie" (czyli odpala) a czasem nie :banghead: .Więc napisz proszę czy nie może przełamać silnika ,czy się nie zazębia i kręci na pusto, a może wcale nie kręci? Edytowane 7 Sierpnia 2009 przez soulreaver Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kapcon Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Teraz jest tak ze w ogóle nie kreci wkładam kluczyk włączam zapłon, nastepnie przełączam czerwony przycisk a na samym koncu kciukiem włączam starter. w ten czas nic sie nie dzieje nie słychac w ogole rozrusznika motor nie reaguje na nic. Moze teraz tak byc?? czy jeszcze bardziej szczegółowo?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soulreaver Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Teraz jest tak ze w ogóle nie kreci wkładam kluczyk włączam zapłon, nastepnie przełączam czerwony przycisk a na samym koncu kciukiem włączam starter. w ten czas nic sie nie dzieje nie słychac w ogole rozrusznika motor nie reaguje na nic. Moze teraz tak byc?? czy jeszcze bardziej szczegółowo?? Teraz może być :clap: . 1. sprawdź akumulator (czy napięcie nie spada dramatycznie podczas kręcenia). 2.spróbuj uruchomić rozrusznik "na krótko" z pominięciem przekaźnika. 2. sprawdź czy do przekaźnika dochodzi napięcie sterujące. 4. sprawdź wszystkie połączenia w obwodzie rozrusznika i przekaźnika rozrusznika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JanuszK30 Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Teraz może być :clap: . 1. sprawdź akumulator (czy napięcie nie spada dramatycznie podczas kręcenia). 2.spróbuj uruchomić rozrusznik "na krótko" z pominięciem przekaźnika. 2. sprawdź czy do przekaźnika dochodzi napięcie sterujące. 4. sprawdź wszystkie połączenia w obwodzie rozrusznika i przekaźnika rozrusznika. plus szczotki w rozruszniku Cytuj Mechanika Motocyklowa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość brys Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Ale szczotki to akurat na samym końcu się sprawdza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi