bartax Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 mam problem wszystko bylo ok do momentu az wlalem z braku innego olej lubro orlenu do silnika sprzeglo i tak podjechane wiec nic innego nie moglo sie stac ale po odpaleniu moto zacz dymic na bialo co toooo???????czy mozliwe ze to przez za rzadki olej????? czy wystarczy go zalac motocyklowym???? pomocy!!!!!! :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Nie licz na to że po zalaniu dobrym olejem samo się naprawi. Teraz czeka cię generalka góry czyli tłok nad wymiarowy i szlif wiaderka. A przy okazji przegląd głowicy. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
imot3ph Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Sierpnia 2009 Ale czy to od oleju? Ja w dawnych czasach zalałem moto (Kawasaki GT550) półsyntetykiem do samochodów. Zrobiłem nim 50 kilometrów i zaczął wyraźnie słabnąć. Pojechałem po olej motocyklowy, wymieniłem i znów odzyskał wigor. Nic nie kopciło i jechał ładnie. Nie wiem czy nie spowodowało to jakichś uszkodzeń, gdyż moto mi buchnęli następnego dnia... Na pewno nie było takich objawów o których Ty piszesz po zalaniu olejem samochodowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartax Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 ok ok ale tak nagle zaczal by dymic przed tem wogole i od razu jak trabant???????????moze zapiekl sie pierscien co?????? naprawde przed tem ani dymka nie puscil :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 (edytowane) Przede wszytskim to nie ten dział :) Sprawdz kompresje jaką ma i zaraz bedziesz wiedział czy zabierać sie za rozbieranie dalej. Edytowane 9 Sierpnia 2009 przez Arni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jackuzy Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Zlej ten olej i wlej porządny ... jak wróci do normy to zaoszczędzisz nerwów jak nic się nie zmieni to i tak będziesz musiał wydać kupe kasy... i koszt oleju będzie ułamkiem ;) ... swoją drogą biały dym to płyn chłodniczy .... którego ty nie posiadasz ;]..... zatem czy aby ten dym nie był niebieskawy;> Cytuj Jacek Winiarek Fotografia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartax Opublikowano 10 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2009 fakt niebieski kolor ale przedtem naprawde wogole!!!! nie dymil wogole!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi