chudecjusz Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Witam Krotoszyn, tak Krotoszyn. To był mój pierwszy zlot motocyklowy, bodaj że było to 1995 roku. I taki Ogólnopolski to ostatni. Byłem tam wtedy WSK'a M06 z 62 roku. Nie wiem jak jest teraz ale wtedy to było na terenie boiska zaraz za stadionem. A o to kilka faktów, których byłem świadkiem, dlaczego byłem tam tylko raz i już więcej nie pojechałem. Ale nie wykluczam że pojadę tam za rok - może się zmieniło na lepsze. Epizod 1. Koleś woził trajką kilka osób po placu, gdy na chwilę się zatrzymał jedna osoba wysiadła, ale nie zdążyła się oddalić zanim kierowca ruszył i najechał na niego tylnym kołem. Wyobraźcie sobie taką sytuację, około pięciu osób na trajce, jedna po nią, znaczy się pod kołem. I co robi kierowca? wrzuca wsteczny i powolutku sobie zjeżdża z nieszczęśnika. Poszkodowany bardziej ucierpiał jak oni z niego zjeżdżali niż wjeżdżali. Epizod 2 . To już było w nocy. Ktoś rozpędzonym motocyklem przejechał przez namiot. I to nie był jego namiot. a na dodatek ktoś w tym namiocie spał. Nie wnikam czy te osoby były trzeźwe czy pijane, ale po trzeźwemu takich głupot raczej się nie robi. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Ale nie wykluczam że pojadę tam za rok - może się zmieniło na lepsze. Nie nie zmieniło się. Jak napisałem wcześniej byłem tam pierwszy i ostatni raz. Chociaż było parę plusów, w sumie nie drogo - 40zł w tym trzy posiłki w sobotę, blacha, pole namiotowe, piwo i żarcie w normalnych cenach no i TOY TOY-e regularnie opróżniane i gruntownie myte tak że można było skorzystać bez obaw. Niestety na tym dobra organizacja się kończy. Ogólny chlew nad którym organizatorzy nawet nie próbowali zapanować. Mnóstwo najebanych baranów nie szanujących innych uczestników i ich (oraz swojego)bezpieczeństwa.Ciągłe napierdalanie z wydechów i kręcenia do odcinki między namiotami (mimo wydzielonego to takich akcji miejsca) trwało do 4-tej rano. Mnóstwo żuli z zewnątrz przeskakujących przez płot po zmroku. Drugie tyle wchodziło bo dostawali opaski od zlotowiczów - widziałem na własne oczy). Dla mnie lipa.Nie tego oczekiwałem po zlocie o takiej tradycji. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak jest kulturalny :biggrin: zlot to przyjeżdża 150 motocykli .....może tam się powinieneś udać , a nie gadac o motocyklistach barany :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak jest kulturalny :biggrin: zlot to przyjeżdża 150 motocykli .....może tam się powinieneś udać , a nie gadac o motocyklistach barany :evil: Te barany o których pisałem to na pewno nie byli motocykliści. :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jedż na zlot Triumpha ....zobaczysz jak tam się hmmmm .... :icon_biggrin: zachowują motocyklisci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Toolman Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jedż na zlot Triumpha ....zobaczysz jak tam się hmmmm .... :icon_biggrin: zachowują motocyklisci Uwierz mi naprawdę nie trzeba jechać na zlot Triumpha żeby zobaczyć jak zachowują się motocykliści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WLD_Wlodi Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Byłem bodajże w sobote po południu na chwilę, pełno podpitych ludzi, którzy jeździli swoimi rumakami na terenie zlotu i na placu za zlotem(koło stadionu), przy starcie z targowiska(rozpoczęcie parady) było kilka(naście?)motocyklistów, którzy stawiali na gume a potem nie potrafili zapanować nad moto i hamowali na żyletki często z nogami na ziemii. PS. Kto się kąpał w zarzyganym i ob*ranym stawie?? : ] Cytuj www.odszkodowania-wlodarczyk.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dawid125 Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2009 Jak jest kulturalny :biggrin: zlot to przyjeżdża 150 motocykli .....może tam się powinieneś udać , a nie gadac o motocyklistach barany :evil: Nawalony dresiarz na R1 to też dla Ciebie motocyklista?? :icon_mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Nawalony dresiarz na R1 to też dla Ciebie motocyklista?? :icon_mrgreen: nie kpij .....proszę :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fat Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 I właśnie za to kochamy Krotoszyn :icon_mrgreen: Od lat jest tam niezmiennie jeśli chodzi o klimat, tak samo rzeźnicko, tak samo oldskulowo i tak samo nieskrępowanie. Ostra jazda bez trzymanki i zero granic :buttrock: Nie wszystkim się to musi podobać, ale wybór jest wolny i na pewno w tym samym terminie było parę innych, "grzeczniejszych" zlotów do wyboru. Było zajebiście :icon_twisted: Cytuj https://www.instagram.com/fat_fabio/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RudyXJ Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 I właśnie za to kochamy Krotoszyn Od lat jest tam niezmiennie jeśli chodzi o klimat, tak samo rzeźnicko, tak samo oldskulowo i tak samo nieskrępowanie. Ostra jazda bez trzymanki i zero granic Nie wszystkim się to musi podobać, ale wybór jest wolny i na pewno w tym samym terminie było parę innych, "grzeczniejszych" zlotów do wyboru. Było zajebiście dokładnie Fat, jadąc na Krotoszyn każdy powinien sobie zdawać sprawe, że tam jest hardcore... I tak ma pozostać ;) Cytuj http://www.bikepics.com/members/rudyfws/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Monia:) Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 To byl moj drugi zlot, pierwszy Opalenica-bardzo kameralnie ;) Mi sie bardzo podobalo, nawet "niespanie" przez odcinki do czwartej nad ranem... ale to zasluga ekipy, z ktora bylam... jak da rade za rok tez jestem :crossy: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robuś1 Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 No i o to właśnie chodzi .............. :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harbuz Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Wróciłem.Nigdy więcej.Byłem pierwszy i ostatni raz. :banghead: Ja byłem i było zajebiście. Wydaje mi się, że nazwa nie była adekwatna do twojej osoby i motoru. Zbroję się już na zlocik do Zielonej Góry. Pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PaleSatan Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2009 Tez bylem. Piewszy raz i nie zaluje :bigrazz: Hardcore :buttrock: Ale jak kto lubi. Tez nawalony mocno bylem ale sprzeta nie ruszalem. Ogladanie innych mi wystarczylo. Nawalony dresiarz na R1 to też dla Ciebie motocyklista?? :icon_mrgreen: Ten co taka srebrna R1 jedzil zaraz po tym jak straz zrobila bloto na srodku. Koles mial namiot niedaleko naszych i w pewnym momencie jak zakopal sprzeta pod scena przyszedl zataczajac sie juz czy mu go nie odstawie pod namiot. Niestety sie rozmyslil a kilka dodatkowych piwek dalo mu nowe sily. :biggrin: BTW. Teraz jak ktos bedzie kupowal moto niech doda do zadawanych pytan sprzedajacemu czy byl sprzetem na Krotoszynie ? :buttrock: :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi