dobczok Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Jakie macie obroty ustawione w swoich MZtach i jakie sa zalecane przez producenta? Ja mam 2000 r/min i wydaje mi sie ze to chyba troche za duzo ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 ja mialem nieco ponad 1000 http://www.bikepics.com/pictures/088700/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Ja miałem około 1000-1500 i wydajwe mi sie ze wtedy moto ladnie chodzi ,,na wolnych,, A te 2000 to chyba za duzo i moto na wolnych troszke ,, ryczy :roll: ,, no ale ja bym Ci radził zmniejszys je troche.....przynajmniej od 1200-1500 i tedy bedzie cacy chodził! Powodzenia :flesje: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barthazz Opublikowano 15 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 Ja tez tak jak Patrynio i chyba dobrze wszystko jest tzn. napewno. narka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dobczok Opublikowano 15 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2004 z checia ustawil bym troche nizsze obroty, ale ponizej 2000 to mi motor gasnie :( chyba musze troche przy gazniku pogrzebac i zaplonie, a na tym nie za bardzo sie znam, ale moetoda prob i bledow cos wykombinuje :) przy gazniku to krecic tylko ta srobka od mieszanki, czy przy igle tez cos trzeba kombinowac? z gory dzieki za odpowidzi :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWISTER Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 Trzeba trochę pokombinować przy iglicy. Musisz tak ustawić żeby przepustnica była możliwie nisko i potem regulować tą śróbką od miesznaki tak zęby motocykl ładnie chodził na wolnych i normalnie się wkrencał na wysokie obroty i chodził na nich.Tylko pamiętaj że Mz ma silnik dwusuwowy i nie jest zdrowo dla silnika jak ma za mało mieszanki, i jak jest jej za dużo to też nie jest dobrze bo się zalewa. Cytuj https://www.szkolaexpert.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 Temat o obrotach już był http://motocyklisci.riders.pl/viewtopic.ph...ighlight=obroty MZ ładnie pracuje między 1200 a 1500 obr/min tak ja miałem ustawioną swoją Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 No tak jak mówiłem nie Tylko u mnie sprawdzaja sie dobrze obroty od 1200-1500!!!!! A WIEC TAKIE sobie dobczok ustaw przy czym wyreguluj dobrze gaznik i zaplon!!! Powodzenia!!!!!! Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HaryPL Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 u mnie jest ok 1300 i sobie ecia delikatnie stuka :) a dotego mam delikatnie (przeciek przy swiecy)nie szczelna glowice...trza cos z tym zrobic,tylko kiedy..??? :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 16 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 16 Marca 2004 Uuuu,........jak z mojego doswiadczenioa wiem jak jest nie szczelna glowica i motocykl traci kompresje to jest o wiele sładszy i ma ,, mniej siły ,, Ps. A moze sie Tylko poluzowała??? Sprawdzałes??? Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi