Skocz do zawartości

wentylator w cbr f2

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

witam. po raz kolejny mam problem i prosze o wasza pomoc. problem mam z wentylatorem który się nie załancza. sprawdzałem wentylator na krótko i działa, wymieniłem czujnik i nic. i co dalej? nie wiem czy to ma coś z tym wspólnego ale jak odkręciłem czujnik to naturalnie wyciekło troche płynu który oczywiście złapałem do wanienki ale po przykręceniu nowego jak chciałem dolać płynu do wyrównawczego to po prostu wszystko sie nie zmieściło a przy rozgrzewaniu moto nawet troche sie wylało. czekam na porady dodam że wentylator na osobny włącznik to ostateczność.

p.s.

cbr-ka się aż tak nie psuje ja tylko chce naprawić moto po poprzednim właścicielu

Wylej płyn chłodniczy, wlej nowy zgodnie z instrukcją serwisową, układ jest prawdopodobnie zapowietrzony przez co czujnik nie osiąga temp. załączenia. W obwodzie wentylatora jest zazwyczaj bezpiecznik, sprawdzałeś czy nie jest uszkodzony?

Edytowane przez soulreaver

ok tylko że bezpieczniki w skrzynce bezpieczników są całe no chyba że jest jakiś dodatkowy którego jeszcze nie znalazłem. a powiedz jak najłatwiej odpowietrzyć układ? bo płyn był zmieniany przed sezonem przez poprzedniego właściciela i to może wtedy go zapowietrzył :flesje:

Gdzieś w chłodnicy (na górze) powinien być odpowietrznik, odkręć go, następnie wlewaj płyn do chłodnicy do momentu aż odpowietrznikiem wypłynie płyn, jeśli chłodnica się napełni a płyn nadal nie wypływa trzeba nalać do pełna przez otwór odpowietrznika.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
 Udostępnij

• Dodaj nową pozycję...