rusan150 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Witam niedawno kupiłem Honde CB 450 s i mam taki problem gdy się rozpędzam tak jakby brakuje mocy i nagle motor dostaje pełną moc na chwile i znowu traci i tak w kółko . Nie wiem co jest może to gaźniki a moze coś z prądem . Dzisiaj jade po nowe świece może to rozwiąże problem . Proszę o jakieś porady z góry dziękuję . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PiotrekRR Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Byc moze paliwo nie plynie wystarczjaco szybo do gaznikow. Sprawdz, czy bak ma drozne odpwietrzenie, czy nie masz zapchanego filtra paliwa albo zagietych, przygnieconych przewodow. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Sprawdz kolor swiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusan150 Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Dzisiaj z rana pojechałem po nowe świece , wstawiłem i od razu wydało mi się że motorek inaczej pracuje , wsiadłem i pojechałem na początku był banan na buzi bo maszynka chodziła cudownie miała kopa jak nigdy , ale po chwili czar prysł i znowu zaczęło przerywać ale słabiej . Poczekałem chwilkę i znowu się przejechałem i maszyna znowu chodziła tak jak trzeba od czasu do czasu przerywając ale już tak na kilka sekund . No i nie wiem czy te nowe świece muszą się dogrzać czy może to jednak coś innego . Ale poprawa jest prawie stu procentowa tylko trapi mnie gdzie się podział ten 1 % w którym motorek przerywa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motobandyta Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 skoro nie dawno kupiłeś motor to w sumie nie znasz jego faktycznego stanu. zrób pełny serwis czyli luzy zaworowe, gaźniki, płyny, itp koszt około 200-300zł. i ciesz się bezstresowo jazdą do końca sezonu. ja zawsze tak robię po kupnie motocykla choćby gość przysięgał że wczoraj zmieniał olej. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Piszesz monolog czy pytasz o rade? Wymieniles swiece i jakiego koloru byly? Czarne? Biale? Kawa z mlekiem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusan150 Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 świece były czarne okopcone , ale teraz wydaje mi się że jest już wszystko w porządku na nowych świecach motor zachowuje się dobrze i już nie przerywa . Właśnie wróciłem z przejażdżki i było już dobrze , jutro postaram się zrobić jakąś większa trasę i zobaczę jak wtedy motor będzie się zachowywał . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jimi11 Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Masz za bogata mieszanke. Widocznie dlawi Ci sie dlatego. Sprawdz czy Ci nie ciekna zaworki iglicowe, a jak nie ciekna to mozesz zmniejszyc poziom paliwa w komorze plywakowej. Proponuje tez zebys zerknal do filtra powietrza, czy nie jest przypchany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 14 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Załatwisz nowe świece jeżdżąc dalej w takim stanie. Powinieneś sprawdzić stan gniazd i zaworków iglicowych, poziom paliwa i rozmiary dysz, rozebrać mechanizm ssania i sprawdzić czy nie jest przycięte. A jeśli to nie pomoże, to zalecam wymianę gaźników. Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rusan150 Opublikowano 14 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Lipca 2009 Filtr powietrza jest czyściutki . Tak więc będę musiał oddać gaźniki do czyszczenia i wyregulowania .Sam nie będę do nich lazł bo jeszcze jestem świeży w tym temacie i nie mam wakumetrów . W mojej okolicy tylko w serwisie YAMAHA to robią ciekawe ile kasy ze mnie zedrą . Miejmy nadzieję że to pomoże . Dzięki za rady ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi