HunterM Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 nie do konca tak jest... dostalem zdjecie ze strazy miejskiej ze slawnego bialego boru i kiedy nie wskazalem kierujacego (ciezko bylo go rozpoznac ; ) ) coby go ukarali mandatem i punktami - jak chcieli w pisemku zostalem ukarany grzywna - nie mandatem - za niewskazanie (oczywiscie bez punktow) natomiast wysokosc owej grzywny/kary byla wyzsza niz mandatu : ( A mi dali 200 i będą się musieli pofatygować po kasę do mnie :bigrazz: A wtedy zacznę żmudny proces spłaty mandatu po 5 zł co tydzień. W końcu nie uchylam się od kary :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7FIODOR Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 A mi dali 200 i będą się musieli pofatygować po kasę do mnie :bigrazz: A wtedy zacznę żmudny proces spłaty mandatu po 5 zł co tydzień. W końcu nie uchylam się od kary :icon_twisted: Ostatnio też pan komornik musiał się pofatygować do mnie po kase za mandacik, oczywiscie rozliczyłem się z tym panem ( koszta komornicze są śmieszne ). ale na koniec wizyty pan mnie zaskoczył pokazał nakaz postanowienia sądowego zajęcia motocykla wrazie bym się migał z zapłaceniem należnośći . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Ostatnio też pan komornik musiał się pofatygować do mnie po kase za mandacik, oczywiscie rozliczyłem się z tym panem ( koszta komornicze są śmieszne ). ale na koniec wizyty pan mnie zaskoczył pokazał nakaz postanowienia sądowego zajęcia motocykla wrazie bym się migał z zapłaceniem należnośći . Zająć to on się może swoim kinderbałem a nie moim motocyklem, a dopóki nie przyjdzie sianka nie dostanie. Komornik zarobi, bo przecież trzeba być człowiekiem :bigrazz: , śmierdziele z B.Boru stracą na egzekucję należności (w efekcie dostaną mniej... :bigrazz: ) :icon_twisted: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7FIODOR Opublikowano 10 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Zająć to on się może swoim kinderbałem a nie moim motocyklem, a dopóki nie przyjdzie sianka nie dostanie. Komornik zarobi, bo przecież trzeba być człowiekiem :bigrazz: , śmierdziele z B.Boru stracą na egzekucję należności (w efekcie dostaną mniej... :bigrazz: ) :icon_twisted: no jak to mi pokazał to go wyśmiałem i powiedziałem mu że motocykl właśnie wczoraj sprzedałem ,powiedział że nie ma problemu bo jest komputer ,laptop telewizor . fakt faktem że protokół zajęcia motocykła miał spożądzony, także nie ma ucieczki bo predzej czy pózniej osiągnie swój cel . Na koniec zapytałem czy tą torbę sam sobie kupił czy dostał z urzedu , i na tym zakończyła się wizyta . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 B.Boru Też tam dostałem w plecy w kwietniu - i również mi się 'udało' ; ) Ta trasa jest wręcz naszpikowana różnego rodzaju ustrojstwem, do ciśnięcia fot. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Też tam dostałem w plecy w kwietniu - i również mi się 'udało' ; ) Ta trasa jest wręcz naszpikowana różnego rodzaju ustrojstwem, do ciśnięcia fot. Ile miałeś? Mi namierzyli 78/50 więc fuckerskie wykroczenie, ale w wioskach nie pałuję. Jestem człowiekiem z zasadami :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 Też nie pałuję, ale mnie dupnęło na wlocie - wiadomo, że nikt nie hamuje do 50 km/h na wysokości tablicy, tylko wlatuje siłą rozpędu - no i było 108 / 50. I weź teraz komuś tłumacz, że pusto, że początek miejscowości, że świetne warunki itd.. W każdym razie miało być 500 zł / 10 punktów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 W każdym razie miało być 500 zł / 10 punktów. A ile było jeśli można? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 W ciągu dwóch miesięcy popisałem z nimi trochę i udało się wyjść z tego bezkarnie. Miałem nieco niewyraźną fotkę tablicy. Generalnie 'każdy głupi' by rozszyfrował numery, ale OBIEKTYWNIE nie były do końca czytelne, więc szedłem w zaparte. Śmieszne akcje wychodziły w trakcie tej korespondencji - specyficzne chwyty stosowali.. szkoda gadać, no ale jest ok ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 W ciągu dwóch miesięcy popisałem z nimi trochę i udało się wyjść z tego bezkarnie. Miałem nieco niewyraźną fotkę tablicy. Generalnie 'każdy głupi' by rozszyfrował numery, ale OBIEKTYWNIE nie były do końca czytelne, więc szedłem w zaparte. Śmieszne akcje wychodziły w trakcie tej korespondencji - specyficzne chwyty stosowali.. szkoda gadać, no ale jest ok ; ) A ja im napisałem, że ja, to nie ja :biggrin: Ale mandat przyje*ali, a co, tylko bez punktów :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pork Opublikowano 10 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2009 No no - mi tak samo (konkretnie za nie wskazanie). Tylko, że odesłałem mandat z odpowiednim dopiskiem hehe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pomcio Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 No no - mi tak samo (konkretnie za nie wskazanie). Tylko, że odesłałem mandat z odpowiednim dopiskiem hehe. podeslij mi prosze jakies wskazowki - moze byc na priv jesli nie chcesz sie uzewnetrzniac publicznie wyglada na to ze dalem ciala ... bo w koncu zaplacilem te kare za niewskazanie... ; ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HunterM Opublikowano 11 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2009 podeslij mi prosze jakies wskazowki - moze byc na priv jesli nie chcesz sie uzewnetrzniac publicznie wyglada na to ze dalem ciala ... bo w koncu zaplacilem te kare za niewskazanie... ; ( Pork daj mi tez na priv co im napisałeś, bo jeszcze nie zdążłem zapłącić tego mandatu... :bigrazz: ....od kwietnia... :biggrin: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m.reczulski86 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 Ja miałem taką sytuacje jak napisał jeszua. Z tym że auto firmowe. Poszedłem do straży w Józefowie i powiedziałem że nie jestem pewien czy ja jechałem (choć pewien tego byłem), ale niech będzie że ja i załatwmy to ulgowo. Punktów mi nie zmniejszyli ale kwotę na mandacie tak. Inna sprawa że fotka była z maja 2008, a do mnie wezwanie przyszło w lutym 2009. Bardzo miła pani z którą rozmawiałem że punkty liczą się przez rok od popełnienia wykroczenia czyli na moim prawku byłu w sumie przez trzy miesiące. :icon_razz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Whiplash666 Opublikowano 22 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 nie muszą. właściciel pojazdu ma wskazać kierowcę, jak nie to sam płaci mandat jsz ta, chyb aze powiesz ze to ktos z twojej rodziny, wtedy prawo cie chroni i nie musisz go wsypywac :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi