Maciora Opublikowano 8 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Lipca 2009 Witam, potrzebuję kilka wymiarów felgi do wymienionego w temacie motocykla. Przede wszystkim zależy mi na: -średnicy mocowania tarczy hamulcowej -rozstawie śrub mocujących tarcze -odległość płaszczyzn mocowań tarczy lewej i prawej (czyli rozstaw tarcz) -szerokość koła w osi (czyli odległość lag w punkcie mocowania koła) ...i ewentualnie fotkę ślimaka do prędkościomierza (koło z bliska) :icon_mrgreen: Chcę po prostu, założyć do mojej FZ'ty koło 17" a z tego co wypatrzyłem na necie najbardziej do tej przeróbki nadawałoby się koło z Thundercat'a :bigrazz: Był bym bardzo wdzięczny jak by komuś chciało się wyskoczyć z jakimś przymiarem metrowym i pomierzyć takie kółko ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dr.Artur Opublikowano 9 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 mozesz dobrac cala zawieche z kolem jesli srednica lagow jest taka sama od fazera 98 mógł bym podac ci niektore dane kola chyba takie same Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 9 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2009 Tak to wiem, nawet bez problemu by się dało wsadzić jakiegoś Upside-down'a czy chociaż by nowsze koło z FZ'ty po 88 roku które miało również 17". Tylko po najmniejszej linii oporu pasowało by mi koło z thundercat'a ze względu na to że (o ile się nie mylę) mój układ hamulcowy powinien siąść przy tej feldze bez żadnej dodatkowej modyfikacji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 20 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Dopadłem na parkingu fazera i widać już na oko że średnice mocowania tarczy są inne niż w thundercat'cie. Może ktoś chociaż zmierzyć jaki jest rozstaw śrub mocujących tarczę, bo wiem już, że rozstaw tarcz mi spasuje bo jest bardzo zbliżony do FZ'ty :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Limo Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Dopadłem na parkingu fazera i widać już na oko że średnice mocowania tarczy są inne niż w thundercat'cie. Może ktoś chociaż zmierzyć jaki jest rozstaw śrub mocujących tarczę, bo wiem już, że rozstaw tarcz mi spasuje bo jest bardzo zbliżony do FZ'ty :bigrazz: Spróbuj się tego dowiedzieć od kogoś kto sprzedaje takie koło na allegro. Cytuj Why... So... Serious Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maciora Opublikowano 22 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2009 (edytowane) Dopadłem wczoraj Thundercat'a pomierzyłem felgę i wychodzi na to że osadzenie tarcz jest takie samo jak w FZ'cie, czyli rozstaw śrub tarczy to 75mm a rozstaw mocowań tarcz na feldze około 127mm. Edytowane 23 Lipca 2009 przez Maciora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi