Kulik Opublikowano 29 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2009 Witam wszystkich!mam ten silnik w karcie i wydazyło się coś dziwnego!rozleciała się opaska wzmacniająca kosz sprzęgła,tzn odłamały się dwa kawałki,jeden znich dostał się między zeby kosz-wał az wytłoczyły się zęby na tej blaszce.natępnie oderwał się jeden(listek)kosza i po zaliczeniu strzała od wirujących elementów wyleciał przez dekiel sprzęgła :icon_eek: silnik chodził dalej. Moje pytanie jest do doświadczonych-co powinienem zrobić,co wymieniać itd. bo zęby są całe i na oko nic nie widać!!!kosz mam drugi,ale obawiam sie o reszte czyli:wał,wałek łożyska!!! Co o tym Myślicie??? Dodam że troche mojej winy było w tym bo za dużo pulsowania :banghead: Może KTOŚ miał podobny przypadek??? Dzięki za podpowiedzi!!! Jak coś to mam fotki z tej masakry :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 3 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Lipca 2009 W przypadku takiej awarii zachodzi konieczność rozebrania całego silnika i weryfikacja wszystkich elementów łącznie z wałem korbowym. Wymiana łożysk na wale jest chyba oczywista jak również na wałku sprzęgłowym od strony kosza. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kulik Opublikowano 4 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Lipca 2009 Witam!I zgadzam się całkowicie!Tylko miałem nadzieje że ktoś może miał podobny przypadek i z doświadczenia mógłby napisać jak u niego to wyglądało Silnik jest już złozony!Nowe łożyska i kosz.Wału i wałka nie mam narazie jak sprawdzić,potrzebny specjalistyczny warsztat plus fachowiec!!!Po sezonie(jak silnik przeżyje)znowu remoncik :bigrazz: Przy okazji!!!KTO najlepiej w Polsce zrobi naprawę wału+szlif??? (mój typ to Motor_tech Katowice) Dzieki za odpowiedz!!!Pozdro!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi