Korba Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 (edytowane) Witam po długiej przerwie. Stanąłem właśnie przed problemem kupna kasku. I to na szybko. Przedwczoraj ukradziono mi mojego ukochanego Arai Tour X. :banghead: Ponieważ jeżdżę BMW R1100GS, pasowało by mi, żeby to był kask enduro (ale z szybą) lub z otwieraną szczęką. Znalazłem na Allegro taką markę jak LS2. Interesuje mnie model Delta. Kaski niedrogie, ale wyglądają na przyzwoicie wykonane. Opinie w necie na forach innych tez maja nienajgorsze. Nie wiecie czy w Wawie w jakims sklepie mozna te kaski oblukac i przymierzyc? Wysyłkowo ''w ciemno'' bez przymiarki nie kupie, bo łeb mam wielki i mam trudności z doborem kasku. Czy ma ktoś jakies opinie o tym kasku? I nie piszcie od razu, że za tyle to musi by shit. Interesuja mnie opinie tych co mieli z tą marką stycznosc, a nie mądralizmy ludowe. Wiem, wiem, za 350 zł za szczękowca cudów sie spodziewac nie mozna. Ale nie mam w tej chwili funduszy na droższy kask, a jeździc trzeba w czymś. Edytowane 22 Czerwca 2009 przez Korba Cytuj Gryf MC Poland Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 nie wiem jak w tym ale w intregralu wieje dmucha w oczy nawet szybka nie dolega, ogolnie to malowanie jedynie maja ladne i cene;) nie wiem jak w tym ale w intregralu wieje dmucha w oczy nawet szybka nie dolega, ogolnie to malowanie jedynie maja ladne i cene;) nie wiem jak w tym ale w intregralu wieje dmucha w oczy nawet szybka nie dolega, ogolnie to malowanie jedynie maja ladne i cene;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Puchaty86 Opublikowano 22 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2009 Hej, ja śmigam w integralnym ls2. Nie jest jakoś strasznie, trochę gwiżdże, i szybka paruje przy deszczach, ale wydaje się być solidnie wykonany i nie pachnie jak ubrania ze stadionu X-lecia. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damork Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 (edytowane) Witam po długiej przerwie. Stanąłem właśnie przed problemem kupna kasku. I to na szybko. Przedwczoraj ukradziono mi mojego ukochanego Arai Tour X. :banghead: Wiem że temat stary i autor już dawno się zakaszczył, ale może komuś się info przyda - Delty mają w Wawie na Brzeskiej, w tym sklepiku między Ząbkowską a Białostocką. Aktualnie mają L-kę i chyba jakaś M-ka się gdzieś pałęta. Też mi cholera kask rąbnęli, ale przez moją własną głupotę - postawiłem w garażu na chwilę na dachu auta i pojechałem... Prawdopodobnie nie spadł, a ja nie zauważyłem parkując i ktoś go zwinął. Łeb mam chyba dziwny, bo poza właśnie rzeczoną Deltą wszystko co tańsze (ze szczękowych) miażdży mi szczękę z boków. Strefy cenowe średnie natomiast są za krótkie - uciskają nos od przodu co jest delikatnie rzecz ujmując wkurzające. Tak że jak się ma niewymiarowy łeb z długim nosem, to albo Delta, albo Airoh Miro (sporo droższy, ale lepiej zrobiony, tylko dość ciężki - taki mi zginął), albo już chyba górna półka z której nawet nie przymierzałem, bo ceny kosmiczne :icon_rolleyes: Edytowane 28 Listopada 2009 przez Damork Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi