Skocz do zawartości

Problem z obrotami w 2t

andrzejmucha15
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam ktm 250 exc 2t. Pali z pierwszego kopa ale jak dodam gazu to niechce wchodzić dobrze się wkręcać a jak puszczam gaz to gaśnie. Gażnik wyczyściłem i nic. Wcześniej zabrakło mi paliwa w lesie i kumpel dał mi czstą benzynę 1 litr i dojechałem do domu na czystej. Czy to może być tego winą , czy mogło pierscienie wytrzeć lub coś w tym kierunku.

Posiadam ktm 250 exc 2t. Pali z pierwszego kopa ale jak dodam gazu to niechce wchodzić dobrze się wkręcać a jak puszczam gaz to gaśnie. Gażnik wyczyściłem i nic. Wcześniej zabrakło mi paliwa w lesie i kumpel dał mi czstą benzynę 1 litr i dojechałem do domu na czystej. Czy to może być tego winą , czy mogło pierscienie wytrzeć lub coś w tym kierunku.

No za dobrze nie zrobiłes, kopka lżej chodzi? jeżeli tak to pewnie pierscien się zapiekł bo smarowania nie miał..

A kręciles go ostro na suchej?

Kopka chodzi normalnie i wcale mu nie podkładałem wrzuciłem 5tkę i goniłem max 40 ści by dojechać do domu, a czy można zmieżyć w nim kompresje,ciśnienie czy sprężanie niewien jak to się zwie i jakie powinno być

Nie odpalaj moto tylko sciagaj dyfuzor i kukaj przez okno może coś zobaczysz a jak nie to klucze i rozbiórka cylindra

Nie odpalaj moto tylko sciagaj dyfuzor i kukaj przez okno może coś zobaczysz a jak nie to klucze i rozbiórka cylindra

• 2 tygodnie później...

Ja po takiej przymusowej jezdzie z paliwem bez oleju bym sie nie zastanawiał tylko zrzucił cylinder i zobaczył co tam słychać. Dla mniej wprawnego 2,5h roboty

Ale może to być też świeca do wymiany (kiedyś miałem tak samo i wymiana świecy pomogła)

Edytowane przez Gawron

Ja po takiej przymusowej jezdzie z paliwem bez oleju bym sie nie zastanawiał tylko zrzucił cylinder i zobaczył co tam słychać. Dla mniej wprawnego 2,5h roboty

Ale może to być też świeca do wymiany (kiedyś miałem tak samo i wymiana świecy pomogła)

Zdjąłem cylinder i jednak to tłok.

Zdjąłem cylinder i jednak to tłok.

Po czym poznałeś że to tłok?

Były jakieś widoczne przytarcia? Myślałem raczej o zdjęciu tłoka i zmierzeniu go mikrometrem.

Daj foto tłoka i cylindra jeżeli możesz to będzie przestroga dla tych co jeżdżą w trasę bez oleju w plecaku.

Po czym poznałeś że to tłok?

Były jakieś widoczne przytarcia? Myślałem raczej o zdjęciu tłoka i zmierzeniu go mikrometrem.

Daj foto tłoka i cylindra jeżeli możesz to będzie przestroga dla tych co jeżdżą w trasę bez oleju w plecaku.

Po pirwsze odprysnął kawałek tłoka na dole po drugie pierścieniechowały się w kanałach wytarte na maxa. Co lepsze po zmierzeniu tłoka okazało się że to 300 tka anie jak w papierach że to 250 tka. Niewiem czy Niemiec wymienił cylinder czy go rozwiercił, nieznam się na tym.