tomxx92 Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 witam mógłby mi ktoś wytłumaczyć jak ułożyskowane są tylne wahacze w motocyklach czy tam występuja jakies tuleje, czy lożyska?? prosze o pomoc moze ktoś ma jakies schematy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 5 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 Sa albo tuleje, albo lozyska. Po rozkreceniu dlugiej sruby trzymajacej wahacz w ramie powinienes muc wyjac wahacz i w jego wnetrzu zobaczyc tuleje lub lozyska. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 5 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Czerwca 2009 no dobra ale tuleja to jest to co składa się z dwóch takich długich wałeczków (o mniejszej średnicy który wchodzi w ten o większej średnicy) a między nimi jest guma?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 6 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 Nie, to o czym mowisz wyglada na silentblocki, tez byly stosowane do lozyskowania wahacza. Jaki to motocykl ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomxx92 Opublikowano 7 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2009 to nie chodzi mi o to jak jest ułożyskowany moim motorze tylko tak ogólne. A ta tulejka to co to jest jeśli nie to co opisałem wyzej?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 9 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2009 Silentblock to 2 tuleje metalowe polaczone tuleja gumowa "przyspawana" do nich. Tuleja zewnetrzna zamocowana jest na sztywno w ramie a wewnetrzna ma niewielki ruch, tyle na ile pozwala tuleja gumowa. Z opisu wyglada ze to masz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi