kozi Opublikowano 4 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2009 właśnie rozważam zakup takiej maszyny - co o niej sądzicie? macie jakieś doświadczenia? ta którą kupuję ma puste wydechy i fajnie gada, ale strasznie ma głośny silnik, poza tym to rocznik 82 więc nie wiem czy jeszcze się nią nacieszę i czy dużo będę musiał w nią zainwestować. czekam na opinię.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozi Opublikowano 6 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2009 właśnie rozważam zakup takiej maszyny - co o niej sądzicie? macie jakieś doświadczenia? ta którą kupuję ma puste wydechy i fajnie gada, ale strasznie ma głośny silnik, poza tym to rocznik 82 więc nie wiem czy jeszcze się nią nacieszę i czy dużo będę musiał w nią zainwestować. czekam na opinię.... no i kupiłem - na razie wiem że rozrusznik to standardowy problem w tym silniku, a i o części typu owiewki itd to nie takie łatwe znaleźć... no to się zaczyna nowa przygoda - jednak nadal będę wdzięczy za opinię, jeśli nie jestem jedynym właścicielem tego modelu ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rszwejk Opublikowano 13 Czerwca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2009 no i kupiłem - na razie wiem że rozrusznik to standardowy problem w tym silniku, a i o części typu owiewki itd to nie takie łatwe znaleźć... no to się zaczyna nowa przygoda - jednak nadal będę wdzięczy za opinię, jeśli nie jestem jedynym właścicielem tego modelu ;) Witam wszystkich, to mój pierwszy post na forum :icon_mrgreen: Mam taką Yamahę od 6 lat - moja wersja to XV705 SE z 1982 roku - wciąż nieźle się trzyma. Większość rzeczy robię przy niej sam, więc jakbyś miał z czymś problemy daj znać. Pozdrawiam, Rafał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kozi Opublikowano 28 Lutego 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 stare dobre moto prowadzi się idealnie.bez problemów składa się w zakręty, pozycja jeźdźca idealna, niestety z rozrusznikiem jeszcze sobie nie poradziłem, ale to mnie nie przeraża.każdemu polecam tę maszynę - sądzę że to po prostu pozostałość z czasów kiedy księgowi nie brali się za produkcję moto, a i główny nacisk był na komfort jazdy nie na wygląd, c cenę i bajery :) bez wątpienia zostawiam sobie tę maszynę i odrestauruję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemek96 Opublikowano 28 Lutego 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2011 Mam podobną XV 920 też z 82 roku także wiem o czym mówisz :icon_biggrin: Rozrusznik, a raczej bendiks i koło zamachowe masz pewnie wyrobione - podstawowa wada :icon_twisted: Ja kupiłem inne (używane ale w lepszym stanie) koło zamachowe, a koło zębate co się zazębia z kołem zamachowym mam stoczone i odwrócone. Teraz (narazie) nie wyskakuje, ale dalej zgrzyta jak odpali - ja się już przyzwyczaiłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi