grayfox Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Hej! W 2 miesiące poszły u mnie 2 kiery, a dopiero zaczynam jeździć. Pierwsza Renthal FatBar, kamienisto skalny zakręt na dość mocno wkręconej jedynce i zgięta. Potem zamontowałem zwykłą 22 mm z poprzeczką Renthala, i na torze nie trafiłem w zakręt tylko w zewnętrzną część bandy odbiło mnie i gleba. Kiera skrzywiona ok 1.5 cm. Podłoże to dość twarda ziemia. Sam już nie o co tu chodzi. Przecież nie latam z zawrotnymi prędkościami:P a kiery lecą strasznie. Kiedyś miałem starszą CR 125 z 90 roku i kiera w tamtym moto przeżywała dużo gorsze wypadki i nic jej nie było, tyle że chyba była stalowa, a oba Renthale były aluminiowe. Może mi ktoś polecić STALOWĄ kierownice w rozsądnej cenie? Mam 176 cm wzrostu i mam niski profil siedzenia. Jedyne stalowe kiery które znalazłem na allegro to: http://moto.allegro.pl/item646141794_gpmot...elli_cross.html http://moto.allegro.pl/item646051381_gpmot...lli_enduro.html co o nich sądzicie? Co wybrać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Hej! W 2 miesiące poszły u mnie 2 kiery, a dopiero zaczynam jeździć. Pierwsza Renthal FatBar, kamienisto skalny zakręt na dość mocno wkręconej jedynce i zgięta. Potem zamontowałem zwykłą 22 mm z poprzeczką Renthala, i na torze nie trafiłem w zakręt tylko w zewnętrzną część bandy odbiło mnie i gleba. Kiera skrzywiona ok 1.5 cm. Podłoże to dość twarda ziemia. Sam już nie o co tu chodzi. Przecież nie latam z zawrotnymi prędkościami:P a kiery lecą strasznie. Kiedyś miałem starszą CR 125 z 90 roku i kiera w tamtym moto przeżywała dużo gorsze wypadki i nic jej nie było, tyle że chyba była stalowa, a oba Renthale były aluminiowe. Może mi ktoś polecić STALOWĄ kierownice w rozsądnej cenie? Mam 176 cm wzrostu i mam niski profil siedzenia. Jedyne stalowe kiery które znalazłem na allegro to: http://moto.allegro.pl/item646141794_gpmot...elli_cross.html http://moto.allegro.pl/item646051381_gpmot...lli_enduro.html co o nich sądzicie? Co wybrać? Nie wiem co wybrać ale założę się że koło w półkach masz dokręcone na maksa, zluzuj trochę śruby i przestaniesz tak niszczyć kierownice. To samo z klamkami. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 29 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Mówiąc koło w pułkach masz na myśli lagi w pułkach tak? Może coś w tym jest bo nie ruszałem tego odkąd moto przyjechało do mnie z UK. Będę musiał rozejrzeć się za jakimś kluczem dynamometrycznym i skręcić to wg. serwisówki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PINOKIO Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 dlaczego uparłeś sie na stalową ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NiceTree Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Nie potrzebujesz klucza dynamometrycznego, weź normalny klucz w dwa palce i tak dokręć półki. Nawet jakbyś ich wcale nie dokręcił lagi nie wyjdą górą bo kierownica na to nie pozwala, więc bez obaw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
enduroman147 Opublikowano 30 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Maja 2009 Kup sobie kierownice firmy PROTAPER jak dla mnie najlepsze kierownice Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grayfox Opublikowano 31 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2009 Uparłem się na stalową bo aluminiowego FatBar-a jak i zwykłą 22 mm od Renthala skrzywiłem. Teraz już wiem iż może była to wina zbyt mocno skręconych półek, bo kiery się zgięły a lagi w półkach się nie obróciły ani trochę. Dokręcę półki tam jak mówi Modest, i kupię zwykłą 22-jkę, bo fatbar + adapter to dla mnie zbyt wysoka kombinacja, a kasy na nowego fatbara i nowe mocowania(u olka 180zł) puki co nie mam. Zobaczę co się stanie wtedy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi