EnduroMax Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Siemka jesten nowy więc moze napisze coś o sobie a potem o moim simaku :evil:Mam 13lat jestem z wawy, i właśnie kupiłem sobie simsona s-51 przerobipnego na enduro :buttrock:Kosztował 500zł jest on z 1983r lata 75km/h na zębatce 15. Jedyny tuningo to wypełniacze wały i przerobiony tłumik. MA on 39tys km przebiegu. Kupiłem go jednak od kolegi więc ufam ze jest w spoko stanie. Co prawda wizualnie nie jest piekny ale mam zamiar przerobic go na oldschollowego ścigacza...coś w stylu Ducati z końca lat 60 i początku 70. A wam jakie simaki najbardziej sie podobają?? Zamieszcze zdjęcie mojego tylko że zdjęcie jest słabej jakości i wyglada na zaniedbanego. http://max-simson.webpark.pl/simak.jpghttp://max-simson.webpark.pl/obraz_019.jpg Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Hi!Witam na 4umFajny simaczek, ladny kolor...czemu ten kurek jest taki wysoki :buttrock: :?: Simson na scigacza ... hmm, cos mi nie bardzo podchodzi. Proponuje - jak zawsze zreszta - doprowadzic go do orginalnego super stanu :evil:. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Enduras Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 SpoX Simek My się znamy z STC :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
VeNi Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 No, no simak na prawde ładny tylko go zrób na cacay... I tak jak mówi Icea coś nie zabardzo go widze na ścigacza... I JESZCZE JEDNO!!!!!!!!!! LUDZIE POMÓŻCIE MI ZNALEŹĆ SIMSONA ZA TYLE CO ON TZN. ZA TYLE ZA ILE BYM SPRZEDAŁ SWOJOM JAWKE!!! NIE MUSI BYĆ W SUPER STANIE!!!!!!!! AHA I JAK KTOŚ CHCE ZOBACZYĆ MOJĄ JAWKE TO http://forum.motocyklistow.pl/viewtopic.ph...1c11e7b31218663 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 8 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Dzięki za opinie :buttrock:MAm plan w najblizszym czasie zamontować 4sześciokatn kierunkowzkazy, stozkowy filtr powietrza, cylinder tuningowy na 9KM, łozyska c3, obrotomierz, nowe tylne amory od MZ ponieważ te się zacięły jakiś czas temu i jeżdże na seryjnech, nowe koło tylne, opony o profilu k55, nowy bak, i jakies ładne podnuzki :evil: Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 cylinder tuningowy na 9KM skomentuje to tak:nie badz naiwny :buttrock: stozkowy filtr powietrzazmieni on tylko dzwiek i doda troszke chromu do silnika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 8 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 cylinder tuningowy na 9KM skomentuje to tak:nie badz naiwny :evil: stozkowy filtr powietrzazmieni on tylko dzwiek i doda troszke chromu do silnika Naiwny...hymmm.....może troche :buttrock:Jedank nie do końca ponieważ cylindry z firmy agmon mają napisy RZT power czyli firmy znajmujacej się profesjonalnym tuningiem MZ-etek i Simson-ów. Tam posiadają nawet cylindry tuningowe dające 25KM :(Jedank takui cylinder kosztuje 750euro...wieć duzoooo. Ale spoko wiem że nie da to 9KM ale na 7,5 Liczę :DA i jescze zapomniałem dodać że chce zamontować profilowany fotel :banghead:A co do filtra to jesli umieszcze go doś daleko od gaźnika da troszke m0ocy na niskich obrotach. Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Witam. Za tę kase to fajny simson. Icea_PLJeżeli to będzie cylinder 70 cm 4 kanałowy to moze tye mieć 9 KM ale to wtedy żeby założyć taki cylinder trzeba kartery roztaczać. Simak_Enduro Jeżeli to 50 cm to nie wierz w to, że ma 9 KM.Łozyska C3 to dobry pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Icea_PL Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Ale spoko wiem że nie da to 9KM ale na 7,5 Liczę 7,5 ... hmmm takze watpie, to wiecej od wloskich skuterow... w kazdym razie stozek to wiecej zachodu niz to wszystko warte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
EnduroMax Opublikowano 8 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Witam. Za tę kase to fajny simson. Icea_PLJeżeli to będzie cylinder 70 cm 4 kanałowy to moze tye mieć 9 KM ale to wtedy żeby założyć taki cylinder trzeba kartery roztaczać. Simak_Enduro Jeżeli to 50 cm to nie wierz w to, że ma 9 KM.Łozyska C3 to dobry pomysł. Jest to cylinder o pojemności 60cm3 ze zmieniona geometria kanałów (dolotowego i wylotowego)ooo najlepiej rozejrzyjcie się po stronie www.rzt.de znajdziecie tam właśnie takie ciekawe części :buttrock: Cytuj http://www.flickr.com/photos/29858352@N03/Zapraszam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Simak_Enduro widziałem tą strone. Jeżeli masz dostęp do tych części to luzik bo one są naprawde dobre. Do simsona nic lepszego nie znajdziesz. Tylko te ceny :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość joserodo Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Jak już wileokrotnie powtarzałem 9 KM w simku to niezła lipa. Nawet przy 60 cm3. Po prostu wał tego nie wytrzyma. A simak ogólnie spoko. Popracuj troche nad lakierem i przednim błoynikiem (te fwa pasy)., a i jeszcze tłumik.A co do przeróbki, lepiej go pozostaw w oryginale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rozek Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 No jak za tą kasę to naprawdę niezła okazja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Strzalek Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 joserodo W tej firmie co on chce kupić cylinder mają też wzmocnione wały. Tam jest dosłownie wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 8 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2004 Witam!Ó firmie nic nie powiem :buttrock: .....bo jej nie znam :banghead: Ale simak git!!!!! Za taka kase to bardzo dobry wybór!!!!!!!!!!!! A co do tego ,,scigacza,, :evil: ....to ja bym ci go radzil do orginalu dociagnac :( Pozdro 600 :D :banghead: :banghead: Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi