romekjagoda Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Za tydzień śmigamy z bratem na dwa motory (VFR i VTR SP1) do Walii. Trasa na 3 dni z Londynu. Kto może polecić jakieś fajne miejsca, widokowe trasy, dobre noclegi, fajne żarcie, etc. ? Byłbym wdzięczny za wszelkie porady. Z góry dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
J.Pastor Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 Cała Walia jest widokowa :) szczególnie ta północna, bo południe jest mocno zangliczałe, dużo domów wykupionych jest przez anglików i nie ma już tego klimatu. Jeździłem tam dawno, jakieś dwadzieścia lat temu i nie pamiętam już dokładnie miejscówek, raczej to był spontan, zresztą ich język jest niemożliwy do wymówienia :biggrin: na wybrzeżu jest więcej zamków. Nocowałem tam u kumpla, który kupił za grosze mały kościół. Śpiwór przy ołtarzu i wino mszalne niepowtarzalne przeżycie! Kolory to zieleń i szary, domy są zbudowane z kamienia, nie ma cegły (chyba, że się zmieniło?). No i ta masa owiec! Jest ich tam więcej niż ludzi. Jak sie jedzie bocznymi drogami to co chwilę trzeba stawać i otwierać/zamykać za sobą bramki żeby te ich skarby się nie rozlazły. Bardzo fajny pomysł na wyjazd moim zdaniem, życzę pogody :bigrazz: ps. pamiętam, że dziwiły mnie tam wtedy ich policyjne Mini Morrisy, okazuje się że świetnie sobie radzą na górskich winklach. Na początku śmiać mi się chciało bo Jaś Fasola mi sie przypomniał ale Mini jest b.dzielny w takich warunkach. Zwyciężył w końcu kiedyś w Rajdzie Monte Carlo! ale podejrzewam, że teraz mają już nowe radiowozy. Cytuj PASTOR GARAGE Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vampimar Opublikowano 22 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2009 polecam Park Narodowy Snowdonia(polnocny zachod) i jeszcze drogi te mniej glowne, super trasy na motocykle :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romekjagoda Opublikowano 27 Maja 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Dzięki Panowie za porady i wpisy. Chwilę mnie nie było, ale teraz przygotowania pełną parą. To moja pierwsza większa wyprawa na moto i jestem mega podjarany, tym bardziej, że słyszałem kilka pochlebnych opinii o Walii. Mój Brat wyszukał kilka tras zaliczanych do najbardziej widokowych w całym UK, także apetyt jest wielki. M.in. trasa do Aberystywth, wybrzeżem. Zdecydowaliśmy, że objedziemy też Kornwalię pierwszego dnia. Potem przez CArdiff już do Walii, i tam zaliczymy Park Narodowy Brecon Woods, gdzie podobno jest mekka motocyklistów i nieformalne zloty co niedzielę w sezonie. Co do tych 'skarbów' wełnianych to nie wiedziałem - pewnie będzie dużo zabawy i śmiechu :) No i co najważniejsze pogoda zapowiada się idealna wręcz (choć na wyspach nigdy nic nie wiadomo). Także jeszcze raz dzięki za potwierdzenie, że to może być fajna traska. Oby tylko szczęśliwie i bez awarii... Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romekjagoda Opublikowano 3 Czerwca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2009 Wróciłem dziś w nocy. Cały czas szumi mi w uszach. W 5 dni 1650 mil. Polecam każdemu! Tam jest po prostu super. Dla mnie była to szkoła jazdy w winklach - niezliczona ilość, serpentyny, ciasne zakręty, eski, eski pod górkę, z górki, ślepe zakręty, etc. Wszystko co najlepsze. 3 dnia z pasażerką, kufrem i sakwami bocznymi zamknąłem oponę w VFR :icon_biggrin: :crossy: :buttrock: Polecam także Kornwalię - niestety tylko ją musnęliśmy, ale było pięknie - klify, morze. No i Snowdonia - cudo. Wszyscy mieszkający w UK - zróbcie sobie tam 3 dniowy wypad, bo nie pojechać - grzech! Ja jestem cały czas na rauszu endorfinowym oraz w szoku, że 21-letnia VFR tak sobie dawała radę. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi