Ario Opublikowano 7 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Witam! Kto wie, może już niedługo będę kupował moto i mam pytanie. Gdzie mogę pożyczyć przyczepkę na moto bo na razie jest za zimno żeby pomykać a nie chcę liczyć na przychylność matki natury i dobrą pogodę... Może ktoś z Was mógłby pożyczyć przyczepkę :?: pozdrawiam zdesperowany bez moto, lat 23... :buttrock: acha jestem z Leszna jakby ktoś nie wiedział :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Weźmiesz ode mnie. Pożyczę Ci też pasy. spokopzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ario Opublikowano 7 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Weźmiesz ode mnie. Pożyczę Ci też pasy. spokopzdr Super :!: Dzięki Domino, jakby co to się odezwę, wszystkie niezbędne namiary do Ciebie mam :!: pozdrawiam :!: :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biały18 Opublikowano 7 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Hey miałem zapodawć podobny temacik ale jak juz jest tu to lux Sprawa konkretnie toczy sie do Dominika z tego co juz wcześniej wiedziałem, posiadasz takową przyczepke i tak, mam prośbe czy mógłbyś strzelic kilka dokładnych fotek, może jakiś rysuneczek z wymiarami, ponieważ posiadam troche materialu i chciałbym zrobić coś takiego, tylko że chyba na normalnych kołach bo ta Twoja jest chyba na jakiś małych dzięki pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 7 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2004 Kiedyś zrobiłem sam, tzn z pomocą ślusarza taką przyczepkę, a mówiąc ściclej przerobiłem zwykłą towarową lekką przyczepkę. Rok temu sprzedałem ją koledze z forum precli. I kupiłem oryginalną z Niewiadowa. Jeżdżę na dłuigie trasy z KTMem i do tej mam więcej zaufania, niż do swojej "produkcji". Poza tym tamta miała małe koła i dość ostre ograniczenia prędkości, a z tą z Niewiadowa można smigać spokojniej (chociaż przepisy zakazują jazdy z przyczepę z prędkością więjkszą niż 90 km/h). Załączam fotki obu przyczepek - dwie góre fotki do Niewiadów, dwie dolne to moja "produkcja"pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Opublikowano 10 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2004 NO dominik mam juz prosbe wezme wymiary przyczepki i fotki mam zamiar zrobi na 3 moto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 10 Marca 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2004 NO dominik mam juz prosbe wezme wymiary przyczepki i fotki mam zamiar zrobi na 3 moto Umówimy się, podjedziesz do mnie na parking (Przemysłowa 14) i wszystko pomierzysz dokładnie. Zrobienie przyczepki jest banalnie proste - zrzuca się pakę, do ramy przykręca się stalowe płaskowniki długości ok. 2 metry (do kupienia na metr w składach metalowych, do tych płaskowników przykręca się lub przyspawa "uszy" na koła. "Uszy" robi się ze zwykłej rurki, odpowiednio wygiętej. Pozostaje jedynie odpowiednie dobranie wysokości "ucha" oraz kąt, pod jakim ma ono być zainstalowane w odniesieniu do poziomych szyn, na których stoi moto. Chodzi o to, aby przy mocnym skręceniu kierownicą auta takie "ucho" nie zrobiło krzywdy samochodowi, co już nieraz widziałem. Poza tym trzeba przyspawać w odpowiednich miejscach podwozia przyczepy małe uchwyty pod mocowanie pasów, ale to już kosmetyka, chociaz warto wiedzieć, w których miejsach takie mocowania umieścić najlepiej, bo to tez ma spore znaczenie w transporcie. Na koniec dałem przyczepkę do malowania - najpierw położyli farbę antykorozyjną, a potem całość wjechała do kabiny lakierniczej. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybek Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 Witam .Dzieki Dominik podjade i zrobie wymiary i zdjecia przyda sie .Jezdze caly czas busem ale mnie to juz denerwuje przyczepka sie przyda szybciej bede sie przemieszczac.Teraz mlodego zapisuje w obornikach do klubu i bedziemy czesto jezdzic na treningi ma gnojek smykale do tego cieszy mnie to . pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroolik Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Odgrzałem starego posta... ale do rzeczy. Właśnie interesuje mnie temat przyczepki, jako że część osób przesiadła sie na enduro. A czasami jest potrzebna z innych powodów. Oby z tych innych jak najrzadziej. Jaki są koszta kupienia takiej przyczepki z niewiadowa ? Bo koszta dostosowania do potrzeb motocyklowych to pomijam bo z tego co opisał Dominik wynika że to raczej grosze (płaskowniki , spawanko, itp) . Ewentualnie po ile stoją używane ? W jakimś w miare możliwym stanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Administrator Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Nowy Niewiadów to ok 1800-2000 zł (na 2 lub 3 motocykle). Ja kupiłem używaną, dwuletnią za 1100 zł. Z perspektywy czasu widzę, że teraz warto byłoby kupić zupełnie zabudowaną przyczepkę (z dachem itd), w niej po prostu przykręcić "uszy" do wstawiania przedniego koła i robi się przyczepa motocyklowa, ino że zabudowana. Za takim rozwiązaniem przemawia fakt, iż można do takiej przyczepki wrzucić brudne ciuchy i butry po zawodach, narzędzia itd, co zwykle trafia do auta i czyni w nim bałagan. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 26 Sierpnia 2004 Udostępnij Opublikowano 26 Sierpnia 2004 kiedyś w technikach na zaliczenie robilo się różne rzeczy - kilku moich kolegów (ja niestety po ogólniaku) robilo przyczepki i potem je sprzedawało za nieduże pieniądze - poszukaći za małe pieniążki można kupić prawdziwe cudeńka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zielorz Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 mogl by mi ktos podac troche fotek i wymiary takiej przyczepki ??? tutaj albo na gg (2020871) z gory dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Administrator Dominik Szymański Opublikowano 19 Lutego 2005 Administrator Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 mogl by mi ktos podac troche fotek i wymiary takiej przyczepki ??? tutaj albo na gg (2020871) z gory dziekiWysłałem Ci na maila. Fotki bo wymiarów nie mam.Ale generalnie to żadna filozofia. Każdy bardziej riozgarniety slusarz to wyspawa.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kroolik Opublikowano 19 Lutego 2005 Udostępnij Opublikowano 19 Lutego 2005 Nie wiem o jakie wymiary Ci chodzi, tzn o jakiejs szczegolowe wymiary ala rysunek techniczny ..bo jezeli nie to podstawowe wymiary sa na stronach producentow, np: Przyczepa na 1 motor wym. 2140x1240 mm, 1 oś niehamowana 750 kg -Przyczepa na 2 motory, wym. 2140x1360 mm, 1 oś hamowana - 3 347,00 złPrzyczepa na 3 motory, wym. 2440x1460 mm, Poszukaj stron producentow, a tam juz reszte znajdziesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi