interceptor Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 Witam.Chciałbym sie podzielić swoim problemem z Rfką i poradzić sie w pewnej kwestji.A więc w moim moto podczas ruszania z miejsca z 1 lub podczas wolnej jazdy na każdym biegu słychać taką grzechotkę w silniku szczególnie podczas dodawania gazu jakby brzęczenie łańcuszka rozrządu jednakże rozrząd jest ok.Biegi nie wyskakują skrzynia ładnie pracuje i co tu może być nie tak??Rozebrałem częściowo sprzęgło ponieważ nie dałem rady odkręcić mega nakrętki 50mm ,która znajduje sie w koszu.Kosz jest zamocowany na wieńcu zębatym ,który ma z tyłu sprężyny i kosz powinien sie ruszać ale sztywno i powinien sie cofac natomiast u mnie można ruszać koszem na wieńcu w lewo i w prawo tak ok 3mm i kosz nie cofa sie w swoje miejsce tylko zostaje.czy to moze być przyczyną??Za jakiekolwiek informację z góry serdecznie dziękuję.pozdrawiam wszystkich forumowiczów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 19 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2009 (edytowane) Mam to samo i niedługo będę próbował dojść co to jest. U mnie to występuje tylko przy ruszaniu, na postoju tego nie słychać. Mi się wydaje, że tam jest jaka wada łańcucha albo zębatki, zobacz czy od wewnątrz nie jest on "wypiłowany" przez coś. Taki czyste ślady na jednej części ogniw. Edytowane 19 Maja 2009 przez Greedo Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek8104 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Żeby odkręcić tą nakrętkę, musisz załatwić sobie dwie tarcze sprzęgłowe. Jedna zazębia kosz, a druga tryb osadzony na wałku. Przewiercasz te tarcze i skręcasz je śrubami i jakąś dźwignię aby kosz się nie obracał. W inny sposób, to możesz coś uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gozdzik77 Opublikowano 20 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2009 Masz luz na sprężynach kosza sprzęgłowego tak jak pisałeś. Luzu nie powinno być, wszystko musi być sztywne. Z tego luzu bierze sie owe grzechocenie.Jedyne wyjście to wymiana kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi