Skocz do zawartości

Suzuki rf 900

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.Chciałbym sie podzielić swoim problemem z Rfką i poradzić sie w pewnej kwestji.A więc w moim moto podczas ruszania z miejsca z 1 lub podczas wolnej jazdy na każdym biegu słychać taką grzechotkę w silniku szczególnie podczas dodawania gazu jakby brzęczenie łańcuszka rozrządu jednakże rozrząd jest ok.Biegi nie wyskakują skrzynia ładnie pracuje i co tu może być nie tak??Rozebrałem częściowo sprzęgło ponieważ nie dałem rady odkręcić mega nakrętki 50mm ,która znajduje sie w koszu.Kosz jest zamocowany na wieńcu zębatym ,który ma z tyłu sprężyny i kosz powinien sie ruszać ale sztywno i powinien sie cofac natomiast u mnie można ruszać koszem na wieńcu w lewo i w prawo tak ok 3mm i kosz nie cofa sie w swoje miejsce tylko zostaje.czy to moze być przyczyną??Za jakiekolwiek informację z góry serdecznie dziękuję.pozdrawiam wszystkich forumowiczów.

Mam to samo i niedługo będę próbował dojść co to jest. U mnie to występuje tylko przy ruszaniu, na postoju tego nie słychać. Mi się wydaje, że tam jest jaka wada łańcucha albo zębatki, zobacz czy od wewnątrz nie jest on "wypiłowany" przez coś. Taki czyste ślady na jednej części ogniw.

Edytowane przez Greedo

Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S

Żeby odkręcić tą nakrętkę, musisz załatwić sobie dwie tarcze sprzęgłowe. Jedna zazębia kosz, a druga tryb osadzony na wałku. Przewiercasz te tarcze i skręcasz je śrubami i jakąś dźwignię aby kosz się nie obracał. W inny sposób, to możesz coś uszkodzić.