przemozga Opublikowano 16 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2009 Witam wszystkich! Od 3tyg jestem posiadaczem yamahy tt 600 z 1993r(4gv) Dzisiaj po przejechaniu ok 6km,stojąc na luzie nagle obroty zaczęły spadać i silnik zgasł. Kopie odpala chodzi ok 3-4s i gaśnie znowu kopie odpala chodzi ok 2s gaśnie w końcu przestał odpalać. Walczę dalej kopie jak wściekły ale tylko zagada 0,5s i nic. Po ok 5 min przerwy odpali na chwile ale zdechł jak dodałem gazu. Czekam ok 30 min odpala ale na ssaniu,no to dawaj w drogę do domu trzeba jakość wrócić. W czasie jazdy wyłączam sanie i jadę dalej,po przejechaniu ok 3-4km zaczyna się dławic strzelać szarpie w końcu zdycha. Kombinuje dalej,kopie bez ssania ale nic cisza czekam jakie 25min sanie pali i ogień do domu. Ledwo dojechałem pod garaż bo zaczęło się to samo,dławienie szarpanie itp i silnik zgasł. Czy ktoś miał podobną awarie?,może ktoś wie co mu jest i co jest przyczyną takiego zachowania? Czekam na jakieś podpowiedzi za co się chwytać i gdzie szukać przyczyny. ------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------ Dzisiaj próbowałem go odpalić ale nic,zagadał może dwa razy na ok 1sek i nic więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciek79 Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 Zacznij od sprawdzenia zaworów na zimno. Ssące 0,07-0,12 wydech 0,12-0,17. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bully Opublikowano 18 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2009 zawór paliwa wyczyść, potem załatw sobie wężyk 6mm dopnij go do spustu benzyny w gaźniku, odpal motocykl, postaw go prosto, jeśli odpali niech pochodzi, zgaś. drugi koniec węzyka ponad gaźnik i odkręć śrubą spustową poczekaj aż wyleci powietrze i sprawdz czy poziom paliwa w rurce odpowiada mniej więcej temu zgrubieniu na łaczeniu denka gaźnika i jego korpusu jeśli przyłożysz węzyk do gaźnika na środku tam gdzie pionowe zgrubienie na denku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mr.zielony Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 zmień świece Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ghollum Opublikowano 29 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2009 Gaźnika do czyszczenia i regulacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi