Skocz do zawartości

Problem z mechanikiem

Rekomendowane odpowiedzi

:banghead: Witajcie forumowicze.Pisałem o moim motorku hondzie cbr1000f a teraz prosze o pomoc,czy ktos

może mi doradzić,podpowiedzieć co mam zrobić jeśli mechanik przeciąga naprawę gwarancyjną?Motor w naprawie od 6.04.09.Miał być zrobiony na rozpoczęcie sezonu tj.na 1.05,niebył.potem niby szukał nowego sinika[znalazł] moto miałem odebrać 13-14 nie odebrałem.Teraz niby do odbioru będzie 18-19 nie wie czy będzie.I właśnie tego dotyczy moja prośba,czy w razie nienaprawienia moto w kolejnym terminie mogę to gdzieś zgłosić żeby odebrac moto naprawione lub odzyskać włożone na naprawę pieniążki a kwota niebyła mała bo 3000tyś.złotych.

podstawa do oskarzenia kogokolwiek o cokolwiek sa dowody...

W dzisiejszych czasach umowa na slowo jest gowno warta...

Masz jakies papiery/oswiadczenia mechanika ktory okreslil w jakim terminie uwinie sie z robota/co bedzie robic/jakas gwarancja na robote ?

Lepiej dmuchac na zimne i ustalac wszystko z gory :D

pozdrawiam:)

po pierwsze wyjaśnij, na jakiej podstawie naprawa jest "gwarancyjna" w używanym motocyklu. oraz dlaczego za nią płacisz, skoro jest na gwarancji

i dalej: jak znam życie to dowodu na papierze na pozostawienie motocykla u gościa pewnie nie masz, z datą odbioru, dowodu na zapłaconą zaliczkę pewnie też nie. będzie kłopot z udowodnieniem czegokolwiek

w takiej sytuacji napisałbym wezwanie do wykonania usługi w dodatkowym terminie 7 dni od daty pisma, pod rygorem zwrotu zaliczki w podanej kwocie w tej samej dacie. pisemko poleconym na adres mechanika. po bezskutecznym upływie terminu - ewentualnie ostatnia rozmowa z gościem. niestety potem już raczej tylko sąd, czyli kuuupa czasu stracona

jsz

„Warunkiem istnienia dyktatury jest ciemnota tłumu, dlatego dyktatorzy bardzo o nią dbają, zawsze ją kultywują.”
[R. Kapuściński]

Jak wyzej, masz jakis papier ktory potwierdza przyjecie motocykla do naprawy ? Rachunki za naprawe ?

Mozesz wyslac pismo poleconym w ktorym dajesz im termin do ( chyba 14 dni ) na sfinalizowanie naprawy. Mozesz postraszyc adwokatem, sadem, kosztami procesu itd, itp. pytanie tylko czy to w PL cos da.

:crossy:

Jak wyzej, masz jakis papier ktory potwierdza przyjecie motocykla do naprawy ? Rachunki za naprawe ?

Mozesz wyslac pismo poleconym w ktorym dajesz im termin do ( chyba 14 dni ) na sfinalizowanie naprawy. Mozesz postraszyc adwokatem, sadem, kosztami procesu itd, itp. pytanie tylko czy to w PL cos da.

:crossy:

bardzo dziękuję