madak Opublikowano 6 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2009 (edytowane) Witam, właśnie biorę się za zmianę płynu w chłodnicy no i związane z tym jest moje pytanie. Czy jest jakiś konkretny do CBRy czy brać jaki popadnie? Edytowane 6 Maja 2009 przez madak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ruthi7 Opublikowano 9 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2009 Często spotykanym rozwiązaniem jest koncentrat płynu chłodniczego do układów aluminiowych oraz woda destylowana. Wszystko w stosunku 50/50. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
patryk.cbr Opublikowano 27 Maja 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Maja 2009 Często spotykanym rozwiązaniem jest koncentrat płynu chłodniczego do układów aluminiowych oraz woda destylowana. Wszystko w stosunku 50/50. Pozdrawiam! No patrz, w mojej Cebrze było podobnie więc chyba coś w tym jest! :biggrin: :wink: A tak poważnie, to kup dobry koncentrat i postępuj zgodnie z tym, co mówi etykieta. Płyn chłodniczy przeznaczony do konkretnego modelu... hmmm, o tym jeszcze nie słyszałem, ale owszem, często praktykuje się, że dany producent motocykli (i innych pojazdów również) wlewa płyny konkretnej marki. Ma to jednak związek jedynie z polityką marketingową firmy i podpisanymi umowami z partnerami handlowymi (to tak jak z oponami itp.). Tak więc jeśli zależy Ci na zalaniu układu płynem, którym zalewa się aktualnie Hondy w salonie, podpytaj u źródła. Pozdrawiam :flesje: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi