Skocz do zawartości

CZ 175 bez akumlatora!!!

Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

to bardzo proste podlączasz kabel od cewek swietlnych, lub od ładowania do zacisku na cewce 15, a do zacisku 1 platynki i gotowe. Tylko nie ma pewnosci ze bedziesz miał pełną moc, ja np, jak miałem wske 175 spientom "na krotko" bez aku to ciągła normalnie na 1,2,3 a na 4 miała zmulenie. :wink:

Bylem teraz u mechanika i powiedzal mi ze nieda rady jag bym podlonczyl od szczotek pradnicy bo pradnica rozny prad robi czy cos takiego

Przepraszam ze nie w tym temacie co mam ale powie mi ktos jak sprawdzic czy pradnica jest sprawna bo cos mi sie wydaje ze nie wytwarza pradu;/ Pozdrawiam

Edytowane przez kiwczak

Kolega to ma chyba 6V?

Suchaj, przynajmniej u mnie w CZ jest cos takiego jak regulator napiecia (tyleze ja mam alternator i 12V) wiec pewnie ty tez musisz miec cos podobnego skoro masz aku.

Jakby pomyslec mozna od pradnicy pociagnac do regulatora a od niego dalej na calosc.

Nie pamietam schematu ale chyba jawy i cz mialy tak ze alternator dawal prad przez regulator do akumulatora (tylko jako ladowanie), a od niego dalej na motor i przez to sa jaja kiedy ako ci siadze. Na pych nie da rady :o

Witam was ,mam problem z moja CZ ponieważ chciał bym zrobic jej instalacje tak aby nie bylo potrzebne aku podobno tak idze.jesli ktos wie jak to zrobic niech opisze co trzeba zrobic...Pozdrawiam

Policja zabierze Ci dowód rejestracyjny - brak postojowych, brak sygnału, brak stopu. Nie masz kasy w danej chwili na nowe aku to poszukaj u znajomych może leży u kogoś nie potrzebny.

Alternator potrzebuje prąd wzbudzenia żeby mógł pracować więc "na pych" nic nie da.

Co innego z prądnicą 6V - tam jest to możliwe ale to musi Ci opisać ktoś , kto to już robił.

Pozdro al :flesje:

Chcesz porozmawiać z fachowcami, zamiast mitomanami..?

www.kolyaska.fora.pl

Obecnie: K-750, Ural M-67, ZX-9R C2