Skocz do zawartości

Szlifowanie płytek zaworowych w Warszawie...

Dymi
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam taki problem, że w mojej GPz musze wymienić wszystkie ( 8 ) płytki zaworowe, żadnej nie da sie podmienić między sobą :( No i w porządku, wymiana płytek normalna rzecz, z tym, że za jedną nową płytkę wołają w Kawasaki 25zł :D Co prawda powiedzieli, że jak przyniose stare płytki, a oni uznają, że są OK, to zapłace 12,50zł za każdą płytkę (oddając te stare).

Ale to nadal troche kasy (100zł) :banghead: Niedawno straciłem robote i mam troche problemy z kasą...

Dlatego moje pytanie jest takie - znacie może kogoś z magnesówką, kto mógłby mi te płytki za niewielką kasę zeszlifować? Byłem na Parowcowej, ale tam powiedzieli 10zł od płytki :buttrock:

Będę wdzięczny za każdą pomoc lub nawet jakąś najmniejszą wskazówkę...

Tylko prosze - nie piszcze, że nie wolno szlifować, bo ten temat mam już przerobiony :evil:

Heheheh, mam ten sam roblem w klientowskiej XJ600, tylko na szczęście tylko 2 idą do szlifowania, a może trochę zakombinuję i uda się pozamieniać. Myślę, że zakład na Parowcowej o którym wspomniałeś to rzetelne firma. Ten sam właścicel robi też na Białołęckiej (Bródno). Ja robię u niego wszystkie obróbki silników (nawet kilka dni temu głowicę oddawałem) i chwalę. Minus - ceny dość wysokie. Zapytaj się w Centr Spawie na końcu Trasy Totuńskiej (czyli to już Marki) mają magnesówkę i może zapłacisz mniej.

A co do szlifowania ... hm. Ważne abyś zrobił to od tej strony która leży na "szklance" .

Pozdro, Paweł

OK, spytam w Centr Spawie... masz może numer do nich? Jeśli chodz o zakład na Parowcowej to wiem,że jest dobry (raz już też u nich coś robiłem, poza tym ludzie chwalą...). A trzecia sprawa - u mnie płytki są między szklanką, a trzonkiem zaworu. Tzn. płytki nie mają styczności z krzywką wałka rozrządu. Mechanik mi powiedział, że w takim przypadku nie ma znaczenia jak włoże płytki.

Nie popatrzyłem jakim sprzetem się poruszasz :-) Większośc jednak ma tak, że krzywka porusza siępo płytce - wtedy powinno się uważać na strony. Najlepiej oczywiście kupić płytki, ale tutaj nie rozpatrujemy tej opcji.

Mam do Centr Spawu ten telefon, ale leży w notesie w warsztacie. Zadzwoń poprostu jutro, albo napisz SMS do mnie, to Ci go podam.

Pozdrawiam, Paweł