Dymi Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Witam.Mam taki problem, że w mojej GPz musze wymienić wszystkie ( 8 ) płytki zaworowe, żadnej nie da sie podmienić między sobą :( No i w porządku, wymiana płytek normalna rzecz, z tym, że za jedną nową płytkę wołają w Kawasaki 25zł :D Co prawda powiedzieli, że jak przyniose stare płytki, a oni uznają, że są OK, to zapłace 12,50zł za każdą płytkę (oddając te stare). Ale to nadal troche kasy (100zł) :banghead: Niedawno straciłem robote i mam troche problemy z kasą... Dlatego moje pytanie jest takie - znacie może kogoś z magnesówką, kto mógłby mi te płytki za niewielką kasę zeszlifować? Byłem na Parowcowej, ale tam powiedzieli 10zł od płytki :buttrock: Będę wdzięczny za każdą pomoc lub nawet jakąś najmniejszą wskazówkę...Tylko prosze - nie piszcze, że nie wolno szlifować, bo ten temat mam już przerobiony :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Heheheh, mam ten sam roblem w klientowskiej XJ600, tylko na szczęście tylko 2 idą do szlifowania, a może trochę zakombinuję i uda się pozamieniać. Myślę, że zakład na Parowcowej o którym wspomniałeś to rzetelne firma. Ten sam właścicel robi też na Białołęckiej (Bródno). Ja robię u niego wszystkie obróbki silników (nawet kilka dni temu głowicę oddawałem) i chwalę. Minus - ceny dość wysokie. Zapytaj się w Centr Spawie na końcu Trasy Totuńskiej (czyli to już Marki) mają magnesówkę i może zapłacisz mniej. A co do szlifowania ... hm. Ważne abyś zrobił to od tej strony która leży na "szklance" . Pozdro, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymi Opublikowano 3 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 OK, spytam w Centr Spawie... masz może numer do nich? Jeśli chodz o zakład na Parowcowej to wiem,że jest dobry (raz już też u nich coś robiłem, poza tym ludzie chwalą...). A trzecia sprawa - u mnie płytki są między szklanką, a trzonkiem zaworu. Tzn. płytki nie mają styczności z krzywką wałka rozrządu. Mechanik mi powiedział, że w takim przypadku nie ma znaczenia jak włoże płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 3 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2004 Nie popatrzyłem jakim sprzetem się poruszasz :-) Większośc jednak ma tak, że krzywka porusza siępo płytce - wtedy powinno się uważać na strony. Najlepiej oczywiście kupić płytki, ale tutaj nie rozpatrujemy tej opcji. Mam do Centr Spawu ten telefon, ale leży w notesie w warsztacie. Zadzwoń poprostu jutro, albo napisz SMS do mnie, to Ci go podam. Pozdrawiam, Paweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dymi Opublikowano 4 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2004 Niestety w Centr Spawie tego mi nie zrobią :buttrock: Powiedzieli, że mają za duze magnesy i nie utrzymaja plytki... Zna ktoś jeszcze jakiś zakład obróbki mechanicznej, który mógłby mi to zrobić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi