Skocz do zawartości

Kawasaki EN500 - Po rozgrzaniu przygasa

HellSheep
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam Kawasaki EN500 '91r. i mam z nim następujący problem: motocykl jeździ i pali dobrze ale po solidnym rozgrzaniu na sprzęgle czy na biegu jałowym zaczyna się lekko poddławiać i zaczynają migać lampki od oleju i temperatury ale nie gaśnie, nie wiem czy ma to jakiś związek, ale po ostrzejszym dodaniu gazu strzela z jednego tłumika. Filtr powietrza i świeczki są nowe. Podobny silnik jest w GPZ500 wiec jeśli ktoś miał podobny problem lub wie co może być tego przyczyną to proszę o odpowiedź.

Sorki, zajrzę do powitalni:)

Co do moto to był sprowadzany z Anglii i jestem jego pierwszym właścicielem w Polsce a mam go od ok. miesiąca. Na 14 maja jestem umówiony na wymianę łańcucha rozrządu i regulację zaworów i jak starczy kasy to dam jeszcze do czyszczenia i regulacji gaźniki.

I tu mam drugie pytanie, gdyż za wymianę łańcucha rozrządu i zawory liczą sobie osobno za robociznę. Czy wymieniając rozrząd nie przechodzi się przez zawory? Bo siłą rzeczy jeśli by rozbierali silnik to tak czy siak musieli by chyba wyregulować potem zawory. Chyba, że się mylę ;)

Wymiana łańcuszka, ustawienie rozrządu, regulacja luzu- tych co znam za wszystko biorą odzielenie kase.

No nic, jakoś będę musiał to przeboleć :wink:

A jeszcze mam pytanko odnośnie rozrządu. Na liczniku mam 28kkm a rozrząd się odzywa wiec wnioskuję, że licznik był cofany lub coś, ale jak rozpoznać czy do wymiany jest łańcuch czy napinacz?