Skocz do zawartości

simek łapie kosmiczne obroty na biegu jałowym...

Dr@GuN
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

mam taki problem z simkiem , niezależnie czy jest ciepły czy zimny łapie ogromne obroty bez ruszania gazem przy takich obrotach mogę jeszcze rozkręcic manetkę i motor jeszcze wyżej wchodzi i nie moze z nich zejść, musze zapłon odcinać, dobrze chodzi tylko na niepełnym ssaniu, nie mam pojęcie co to może być ale przepuszczam ze dostaje zamało paliwa , dodam na starcie ze czyszczenie gaźnika nic nie daje zmieniłem gaźnik na inny bo miałem akurat i problem się powtarza nawet jeszcze bardziel, o ile kiedyś wystarczyło przekręcić śrubką od regulacji to teraz to nie pomaga dodam że gaźniki obydwa to 16n3-4 jeden orginalny jeden nie. eksperymentalnie odkręciłem gaźnik i odpaliłem w momencie gdy zaczynał wchodzić na obroty zdjełem go z mocowania, a on dalej sie wkręca :icon_eek: po chwili zgasł...na założonym gaźniku jak zatkam te drobne wloty powietrza (główny zostaje) to simek ładnie schodzi z obrotów ale jest problem z wchodzeniem na obroty- ma muła na początku) jak zatkam główny dolot powietrza to potrafi pochodzić z 1-2 sekundy i dopiero gaśnie...

POMOŻECIE ? :notworthy:

ps. to nie jest linka od gazu na 100% :)

jako współwłaściciel simka , mówię że : zimeringi obydwa siedzą, uszczelki wszędzie też tylko właśnie się boję tej uszczelki pomiędzy krtaterami bo w końcu to cały silnik trzeba rozpoławiać :| gaxnik cały przeleciany od dołu do góry, łącznie z wymienieniem na inny efekt taki sam czyli nic, no i simek będzie chodził aż mu zapłon odetnę i dodam, że ciśnienie w cylindrze jest bardzo dobre ( 11 bar )

Edytowane przez Shmit