Skocz do zawartości

Cbr f3 95

marcin233
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam honde cbr f3 95r. no i wszystko naprawdę świetnie opala bez problemu czy to zimno czy to ciepło, zbiera się też niczego sobie a nawet lepiej niż kumpla taka sama:):):)

Ale załóżmy stoi sobie i chodzi na wolnych obrotach i zrobie gwałtowny ruch manetką ale taki lekki że obroty wskoczą do 3- 4 tys. no i nagle ją puszczę to moto się zbierze i nie wróci do wolnych obrotów tylko poprostu zgaśnie albo chwile jak by sie dławił i gaśnie. Jak przykręcę np. 9 tys. to w porządku. Moto normalnie wróci do wolnych obrotów.

No mówili mi, że to może filterek powietrza do zmiany(no i chciałbym bo zrobię to sam).

Dodam, że moto po regulacji gaźników więc wykluczam winę gaźników:)

To JEST wina gaznikow

W 13 letnich gaznikach polowa elementow jest do wymiany, a ty zrobiles regulacje i uwazasz ze powinno byc malinowo.

Po prostu w tym zakresie obrotow jest za bogato / za ubogo, a zeby to poprawic musisz kupic zestawy naprawcze zaktore zaloze sie ze nie chcesz zaplacic.

Jezeli ogolnie silnik zachowuje sie dobrze to ciesz sie o korzystaj a nie sszukasz dziury w calym.

Dzięki za odpowiedź.

No bo ten motorek to moje oczko w głowie:):)

I jak coś zauważe zaraz się nie pokoje.

No to będę sobie jeździł dalej bo w jeździe tego sie nawet nie da zauważyć.

A jeśli będzie problem podczas jazdy czy na skrzyżowaniach zacznie gasnąć dam moto na regeneracje gaźników:)