djtomi78 Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Kwietnia 2009 Witammam pytanko od jakiegos czasu zaczeło mi chałasować sprzęgło w mojej cebrze gdy sie rozgrzeje silnik na biegu jałowym jest to dosc dokuczliwe ale gdy wicisne sprzęgło to nie mal że nie słychać silnika, zastanawiam sie na wymianą łożysk głównego (259 pln,oraz wyciskowego czy oporowego jak kto woli 49 pln dzwoniłem po servisach hundy i takie ceny mi podali) i teraz interesuje mnie czy to załatwi sprawe o ile problemnie tkwi w samym koszu ,teoretycznie powinno , czy może można by było wrzucić cały kosz od f3 ponoć tam jest to poprawione ale nie wiem czy pasuje ???????????pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Mogą jeszcze hałasować same tracze sprzęgłowe jak mają luz. Cytuj Moto Psycho Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Kwietnia 2009 Nie ma co wymieniac lozysk, bo halasuje amortyzator kosza ( sprezyny rozmieszczone na obwodzie kosza ). Mozna to naprawiac ( trudne ) albo nie przejmowac sie i jezdzic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomi78 Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Kwietnia 2009 Nie ma co wymieniac lozysk, bo halasuje amortyzator kosza ( sprezyny rozmieszczone na obwodzie kosza ). Mozna to naprawiac ( trudne ) albo nie przejmowac sie i jezdzic. Napisałeś ze jest trudne ale wykonalne jeżeli możesz to opisz po krótce jak to można zrobić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Prosze bardzo. Trzeba po pierwsze postarac sie o nowe sprezyny i nadwymiarowe nity, ktore sa sprzedawane przez niektore fmy akcesoryjne. Potem wyjmujemy kosz, rozcinamy stare nity oddzielajac polowki kosza, zakladamy sprezyny i na nowo nitujemy tak zeby kosz trzymal sie w jednym kawalku ale jednoczesnie obie czesci kosza mogly przesowac sie wzgledem siebie. Po prostu chwila nieuwagi zeby to zrobic :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sadek Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Prosze bardzo. Trzeba po pierwsze postarac sie o nowe sprezyny i nadwymiarowe nity, ktore sa sprzedawane przez niektore fmy akcesoryjne. Potem wyjmujemy kosz, rozcinamy stare nity oddzielajac polowki kosza, zakladamy sprezyny i na nowo nitujemy tak zeby kosz trzymal sie w jednym kawalku ale jednoczesnie obie czesci kosza mogly przesowac sie wzgledem siebie. Po prostu chwila nieuwagi zeby to zrobic :) POTWIERDZAM Miałem identyczną sytuację w DLu 1000 (dla tego motocykla, z pierwszych lat produkcji to normalne, ze kosz nie wytrzymuje). Mechanik w Warszawie, wziął za regeneracje z robocizną 300 PLN (wymiana sprężynek, tak jak mówi Adam M.). Sadek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TYSON Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Nie ma co wymieniac lozysk, bo halasuje amortyzator kosza ( sprezyny rozmieszczone na obwodzie kosza ). Mozna to naprawiac ( trudne ) albo nie przejmowac sie i jezdzic. Miałem ten problem w erłanie..., nie bawiłem się jednak w wyminę sprężyn. zainwestowałem i wymieniłem cały kosz..., teraz sprzęgła nie słychać :wink: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chudyYamaha Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Kwietnia 2009 Ja miałem podobny przypadek w swojej maszynie... I tez wymieniłem kosz... bałbym sie go robic bo gdyby mi te nity puściły przy prędkości 250km/h to kaplica... :banghead: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
djtomi78 Opublikowano 24 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2009 dzieki serdeczne panowie za porady mysle ze sie sam za to zabiore bendę wiedział przynajmniej ze jest to dobrze zrobione tylko musze kupić jakies utwardzane nity pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi