jarek7770 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 witam mam taki motorek jak w tytule 10tys przebiegu 2001 rok i chcialem sie zapytac jaki olej sie tam leje i czy olej skrzyni i silnika jest osobno czy razem jakie swiece i co ile trzeba zmieniac w nim olej ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek85 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 (edytowane) Witam.też mam gsxr tylko że k6.ostatnio zmieniałem w nim olej i zalałem motul 300V 10W40 pełen syntetyk.Tobie również poleciłbym full syntetyk.Wymiana co 6 tyś. km. lub jeśli nie przejedziesz takowych kilometrów to olej należy zmieniać co rok.Olej smaruje zarówno silnik jak i skrzynię biegów.A jaki olej był wlany wcześniej?Te 10 tyś. to jest to oryginalny przebieg? Edytowane 11 Kwietnia 2009 przez wojtek85 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no wiec tak mi ktos poradzil motul 5100 10w 40 i zamowilem go ale jesli lepszy bylby motul 300v (i taki bardziej doradzasz to ew zmienie na tamten no i oryginalny przebieg 10500km bo z angli ktos pewnie malo jezdzil ale z tego co znam anglikow bo robie przekladki takich samochodow te te malpy wogole oleju nie zmieniaja i chyba nawet malo mam oleju i swiece musze zmienic bo chyba nie pali na jakas nie rowno chodzi na wolnych i jak odpalam to musze troche od razu na obroty wejsc bo gasnie na cieplym nie ale na zimnym czy to normalne ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toper-utl Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Jeśli stac cię na olej syntetyczny to taki właśnie lej. Na zimnym nie powinien przygasać, na początek wymień świece i sprawdź filtr powietrza. Moto masz na wtrysku - więc ewentualne czyszczenie gażników odpada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no ok bede zmienial wszystko a filtr powietrza musze jeszcze kupic ... a co do wtryskow to czy mozna wlac troche preparatu do czysczenia ftryskow bo moto chwile stalo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no wlasnie wczesniej mialem jeden dzien tzr ale sie rozbilem :D:D no i teraz na drugi sezon kupilem tego gsxr ale masz racje nie mam kompletnego pojecia co i jak :) jak na razie to 22 km zrobilem i jezdzi fajnie ale boje sie po zlych wspomnieniach heh ale od czego takiego forum wlasnie zeby doradzic no nie :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toper-utl Opublikowano 11 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2009 no wlasnie wczesniej mialem jeden dzien tzr ale sie rozbilem :D:D no i teraz na drugi sezon kupilem tego gsxr ale masz racje nie mam kompletnego pojecia co i jak :) jak na razie to 22 km zrobilem i jezdzi fajnie ale boje sie po zlych wspomnieniach heh ale od czego takiego forum wlasnie zeby doradzic no nie :bigrazz: no comment..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 musi być liter bo inaczej panny słabo leco :biggrin: :biggrin: pewnikiem to straszna okazyja była :bigrazz: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 no byla okazja byla yamaha yzf 600 thundercat no ale jakos ten gsxr wpadl mi w oko :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Macjek Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Kwietnia 2009 Fajnie, ze masz litra, moze przejedz sie do mechanika i niech zrobi pelen serwis na poczatek sezonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 siemanko zmienilem olej no motul 5100 i filter oleju oraz swiece na cr9e takie jak byly tamte byly dobre jeszcze ale jak juz nowe byly.. wiec chodzi o to ze on na wolnych tak cos nierowno pracuje od poczatku tak bylo ktos mi mowil ze one tak chodza ale teraz czasami mi gasnie jak zejdzie z obrotow no i jak na wolnych szybko przekrece manetka to go zalewa chyba tez gasnie ?? ktos cos poradzi czy od razu mam rozbierac ?? moc ma dobra .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cziken929 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 To twoje kino więc rozbierać możesz ile razy chcesz. Prawdopodobnie po takim zabiegu przestanie całkiem chodzić chyba, że jesteś w stanie zdiagnozować i odpowiednio ustawić niektóre sensory w systemie efi suzuki. To nie fuma125 tylko układ motronic...moc ma dobrą zapewne w porównaniu do twojego poprzedniego sprzętu...porównaj z dobrym K1 to zobaczysz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarek7770 Opublikowano 15 Kwietnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2009 no bedzie trzeba cos zrobic ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Deebo Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 a używasz ssania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tajnos Opublikowano 16 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2009 nieeee no MEN nie masz pojecia gdzie olej wedruje w silniku moto a tu masz ci los LYTR wpadl w oko :) az sie boje ze cie na drodze spotkam.... ja proponuje zostawic olej w spokoju i troszke poczytac ..:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi