MłodyWilk22 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Witam Własnie z żoną chcemy kupic sobie nowe kombinezony... Ja wiem na 100% że kupie sobie kombinezon z garbem, ale pytanie czy plecaczkowi bedzie bardziej przeszkadzał ten garb czy pomagał(jesli chodzi np o zawirowania powietrza). Nigdy nie jeździłem z kombinezonem posiadającym garba, ale z opini wiem ze przy wiekszych predkościach duzo lagodniej wtedy załamuje sie powietrza za kaskiem i kark się mniej meczy. Ale jesli zapytam któregokolwiek sprzedawce to bardzo się dziwi ze chce kupic żonie kombinezon z garbem choc rzaden z nich nie potrafi odpowiedzie jak bedzie sie zachowywał z tyłu. Po drugie ciezko dostac kombinezon z garbem na kobieca rozmiarówke 36-38(ale sie zdarzają :) ) Co o tym myślicie :icon_question: :icon_exclaim: Pzreznaczenie kombinezonów to przedewszystkim daleka turystyka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Kup żone porządny skórzany kombinezon z protektorami i z głowy. Garb możecie sobie odpuścić aczkolwiek nie będzie on w niczym przeszkadzał. Znajomi z niemiec jeżdżą we dwoje i obydwoje mają garby i w niczym to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja mam duży garb i on troszkę przeszkadza mojej połówce, ale już się przyzwyczailiśmy. Jej zamówiliśmy kombi firmy "Psi" z niedużym garbem. Jeżeli chodzi o panią to kierujcie się względami estetycznymi. Garb na pewno nie zaszkodzi, a jeśli nie poprawi aerodynamiki to na pewno bezpieczeństwo - zawsze to dużo gąbki na górnym odcinku kręgosłupa:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 (edytowane) Ja mam duży garb i on troszkę przeszkadza mojej połówce, ale już się przyzwyczailiśmy. Jej zamówiliśmy kombi firmy "Psi" z niedużym garbem. Jeżeli chodzi o panią to kierujcie się względami estetycznymi. Garb na pewno nie zaszkodzi, a jeśli nie poprawi aerodynamiki to na pewno bezpieczeństwo - zawsze to dużo gąbki na górnym odcinku kręgosłupa:) Z tym bezpieczeństwem to różnie, bo średniej wielkości garb raczej nic nie da, a kiedy garb służy jednoczenie do wtłaczania powietrza pod kombinezon to nie już kompletnie nic nie zamortyzuje, bo w środku jest tylko stelaż. Z góry lepiej założyć, że większoć garbów na bezpieczeństwo nie będzie miało żadnego wpływu, od tego są żółwiki :) Edytowane 10 Kwietnia 2009 przez skinny500 Cytuj Strona | Portfolio | FB Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gonzo Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Kwietnia 2009 Ja mam duży garb Berika i jest tam gąbka, więc śmiem twierdzić, że coś jednak daje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi