Skocz do zawartości

Intruder M1500 K9

Fiery
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Miał ktoś może bliżej doczynienia z nowym Intruderem M1500 r. 2009?

Interesują mnie subiektywne opinie :D

Pozdro,

Fiery

Witam.

Za świeży sprzęt. Raczej nie spodziewał bym sie opinii.

Ostatnio opisany w "MOTOCYKLU"

Pozdrawiam.

• 3 tygodnie później...

Właśnie wyrabiam sobie subiektywną opinię osobiście dosiadając M1500 :icon_twisted:

Po jednym dniu jazdy miejskiej niewiele mogę napisać, oczywiście jestem pod wrażeniem mocy :notworthy:

:buttrock: :crossy:

czytalem opinie prasy niemieckiej,ktora strasznie chwali nowego choppera zwlaszcza jego parametry silnikowe.Zmiejszenie pojemnosci i podwyzszenie mocy.Tez zostalo udoskonalone zawieszenie redukcja wagi dzieki czemu lepiej ma sie spisywac w ruchu miejskim.Zycze przyjemnosci.Intruder to tez od lat "moj"motocykl.

Fiery jak już wyrobisz sobie opinię na temat Intruza napisz coś więcej.

Po 2kkm w trasie mogę powiedzieć, że prowadzenie, przyspieszenie, vmax, vprzelotowe, hamowanie, zwrotność i wygoda podróżowania - bardzo wysokie. Oczywiście to nie jest turystyk (czyli może być jeszcze wygodniej), ale w tej klasie oceniam jako SUPER. :clap:

Byłem w Bieszczadach gdzie winkli nie brakuje. W zakręty składa się bardzo ładnie, płynnie i stabilnie, jest pełna kontrola pochylenia. Podnóżki oczywiście już przytarte.

Było parę okazji do awaryjnego hamowania - hamulce spisały się doskonale.

Wyprzedzanie - poezja :icon_twisted:

Największy minus - na dużych nierównościach (uskok, mulda, dziura) jest tradycyjnie (bo cruiser) twardo :icon_evil:

Osiągnięte rekordy spalania:

(spokojna jazda, 80-90 km/h) - 5 l/100 km

(dynamiczna jazda, 160km/h+) - 7.5 l/100 km

Osiągnięte vmax - 200

Komfortowa prędkość przelotowa niska/wysoka - 90/160

Nie obczaiłem jeszcze do końca możliwości bagażowych - trochę tam mało miejsca, ale to się jeszcze zobaczy.

Aha, jeździłem solo.

Pozdro

Fiery

Edytowane przez Fiery

Pyknąłem pierwsze 100 km i jestem póki co w niebie :biggrin: Moto w porównaniu do mojego poprzedniego ( VZ800 ) sprzęta prowadzi się znacznie lepiej mimo, że sporo większe.

Nie mam tylko pojęcia jak się na tym spakować np. na zlot bo jakoś nie widzę na nim sakw czy kuferków :icon_twisted:

No to czeka Cię ubieranie sprzęta.Fajna sprawa tylko droga .

2008Chorwacja 4530km 2009Chorwacja Czarnogóra 4480km 2010Czarnogóra Chorwacja 4550km 2010Czarnogóra Grecja 5100km

2012Macedonia Albania 4600km 2013Włochy Sycylia 6000km 2014Czarnogóra Albania 4490km 2015 Rumunia Bułgaria.4750km 2016Serbia Czarnogóra 4550km2017 Dagestan 8500km2018 Toskania 4500

Gdyby ktoś szukał osprzętu do M1500, to może przyda mu się poniższe info:

Babice - czas oczekiwania 3 tygodnie (sezon)

Włocławek - zgłosić się na jesieni (zamówienia indywidualne nie są realizowane w sezonie)

Pozdro,

Fiery