Greedo Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Witam. Chciałem sie zapytac jak zmienic obejme zegarów w MZ, nie wiem jak wyjąć zegary z tych gumowych mieszków, czy trzeba je wyjmowac z gum najpierw a potem z obejmy? Czy da się od razu wyjąc te zegary? prosze o odp Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Zegary wyjmuje sie w bardzo prosty sposób ,poprostu odginasz mieszek i ciągniesz do siebie aż wyjdą, a nastepnie wyjmujesz gumowy mieszek... O innym sposobie nie słyszałem...ale może ktoś inny sie też wypowie i wszystko bedzie jasne, ale z tego co wiem to wyjęcie ich wraz z gumą jest mało prawdopodobne :D :D pozdro: 8) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PROC Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Ja jak wyciągałem półke do polerowania to zegary wypchnołem z gum linkami, tzn wciskałem linke od dołu i zegaz się wysuwał a jak juz wyszedł z 2 cm to juz idzie normalnie. Moze być tak że zegar się przyklei do gumy i trzeba będzie lekko podważyć ją tak by sie odkleiła.Jak wyjmiesz zegar to wyjęcie gumy z półki nie będzie problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Ja ma tylko jedną uwage: w starszych etkach gumowe mieszki miały szeroką obwódke ,którą łatwo dało sie odgiąć i nie powracała do poprzedniej pozycji...w nowszych typach mieszki maja o wile cienszą obwódke i stąd problem czasem trzeba sie nasiłowac zeby wyjąć z niego zegar.... to tylko tak na marginesie :D :D Pozdro for all :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Greedo Opublikowano 29 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 ale żeby wyjąc zegar, musze odczepiac kable i linki?? bo jak inaczej wyjac zegar? Cytuj Suzuki GSR 750, GS 400, GSX 750 S Katana, GS 850 G, DR 600 S Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaBaN Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Nie spiesz sie tak z wyjmowaniem tych linek i kabli...spróbuj pomału z wyczuciem wyjąc zegra.. kabale sa na tyle długie ze zegar swobodnie wyjdzie , wtedy bedzisz miał lepszy dostęp i odepniesz linke i kable:) :D :D :mrgreen: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Sprobuj lekko odgiac te gumy z których sa zegaryI powoli ciagnac.......ja jak wyciagalem to wlalem ciutke oleju mniedzy zegar a ta gume i swobo :D dnie wychodzi Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawello Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Ja również miałem problem z wyciągnięciem zegara. Odgiąłem gumę, posmarowałem powierzchnię wewnętrzną olejem, ciągnąłem licznik do góry i wyszedł :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi