colin Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 witam nie dawnio kupiłem maszynę kawaski vn750 92 zrobięłm nią dopiero 140 km dziś jak po mią poszedłem i chciałem ruszyż na jedynce usłyszałem zgrzyt jakby z prawej strony silnika może nawet nie zgrzyt a raczej głośne szuranie przy ruszaniu nawszystkich innych biegach jest ok.po zatrzymaniu się i pononej próbie ruszenia jest tak samo jaka może być tego przyczyna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
biynias Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 witam nie wygląda to dobrze, prawdopodobnie wybija przesówkę z trybu jedynki (słabe zazębianie kłów), krzywy wodzik, zaokrąglone kły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam M. Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 No ale ruszyl, czy nie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 I czy moto szarpie albo czy wybija ten bieg po ruszeniu i odkreceniu gazu na 1 ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
colin Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 (edytowane) zgrzyta z lewej strony jak dodam za dużo gazu jak ruszam powoli puszczając sprzęgło to jest ok na innych biegach jest idealnie tylko jak za szybko puszczam sprzęgło na jedynce to jest taki głośny ni to szum ni to zgrzyt i czuję wibracje ,nie wiem jak wygłada wpust wału kardana w skrzynie biegów czy jest to jakiś wieloklin czy inaczej bo może tam jest jakaś przyczyna. i taka mała dygresja dziś przekonałem sie jaka dobra to rzecz mieć gmole :) Edytowane 22 Marca 2009 przez colin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi