Smoke Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Witam wszystkich mam do Was pytanie. Czy są jakieś przepisy dot. wymaganych warunków atmosferycznych do zdawania egzaminu praktycznego na kat. A ?? W sobotę mam mieć egzamin o godz. 8 00. Jest to pierwszy dzień w tym roku w którym zaczynają się odbywać egzaminy praktyczne. Obecnie mamy pogodę że czasem jest ładnie świeci słońce i jest 3-4st. ale czasem pruszy śnieg lub kropi deszcz i jezdnia jest mokra ale nie tak że jest pełno wody itp. Moje główne pytanie to czy mam prawo do odbycia tego egzaminu gdyby np. pruszył śnieg lub kropił deszcz?? Bardzo proszę o odp. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konrad1f Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 (edytowane) w Poznani egzaminy prowadzone są przez cały rok egzaminator ma prawo odwołać (przełożyć) egzamin ze względu na trudne warunki pogodowe jeśli stwierdzi że jest np. zbyt ślisko to odwołuje egzamin Edytowane 19 Marca 2009 przez konrad1f Cytuj Zestaw naprawczy zacisku hamulcowego Brembo BMW R850 R1100 K1200 K100 K1 K1100 https://allegro.pl/oferta/zestaw-naprawczy-zacisku-brembo-przod-bmw-r-1100-850-k-1200-gs-r-rs-s-rt-lt-14830948090 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sunshine.of.m Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Myślę,że pogoda musiałaby być naprawdę wstrętna,żeby odwołac egzamin-jakaś ulewa albo śnieżyca.Ja miałam egzamin mimo tego,że lało od rana(miałam nadzieję,że mi odwołają)koleś kazał mi jeździć normalnie 50km/h i nie zwalniać;)efekt-po przyjeździe do ośrodka byłam cała mokra,ale żadna pogoda nie jest mi przeszkodą.Egzamin zdany za 1 razem:)Powodzenia! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qsa Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 ....Ja miałam egzamin mimo tego,że lało od rana(miałam nadzieję,że mi odwołają)koleś kazał mi jeździć normalnie 50km/h i nie zwalniać;)... witam To ja widzę, że nie wiele się zmieniło. Co prawda było to dawno - zdawałem jazdy w ferie zimowe w lutym, przy minus (-) 18 st. C, w zasadzie na lodowisku. Ezaminator tylko mnie zapytał - czy chcę zdawać, czy przekładamy, a jeszcze wtedy przy ósemkach trzeba było obejrzeć się do tyłu i zasygnalizować manerw skrętu ręką. Była fajna zabawa, szczególnie w prawo. Do tej pory mam takie przyzwyczajenie. Po trzech ósemkach, na zakończenie trzeba było wrzucić dwójkę, rozpędzić motocykl i zahamować awaryjnie. Oczywiście podczas hamowania podparłem, nie bardzo można było chodzić, a co dopiero jeździć, egzaminator był w porządku i nie oblał. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motoivan Opublikowano 19 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2009 Twardy bądź , na pewno zdasz. Na tym portalu pogoda twierdzą źe padać nie będzie a to najwaźniejsze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoke Opublikowano 20 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Właśnie bardzo mi zależy żeby się ten egzamin odbył gdyż potem terminy są aż na Maj :icon_eek: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kuraś Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 w kaliszu odwoluja jedynie jak pada snieg z innych powodow nie slyszalem :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
7hub7 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 tak jak już ktoś wyżej pisał, prawdopodobnie musiałyby być naprawdę paskudne warunki żeby odwołano egzamin lub ewidentnie egzaminator nie miał ochoty.... ja zdawałem egzamin w listopadzie o 8godz przy temperaturze 0-1st.C i do tego leżało ok. 5cm śniegu.... na szczęście trochę się to przeciągnęło w czasie tzn. o 2-3 godzinki, z różnych dziwnych powodów, w konsekwencji tego i przy niemałej pomocy porannego słoneczka mogłem zobaczyć linie ósemki :bigrazz: no i zdałem wzorowo :buttrock: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
IsKra66 Opublikowano 20 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Marca 2009 Widzę, że kolega z okolic Rzeszowa. W naszym WORDzie to różnie bywa. Często odwołują jak pada lub jest kiepska pogoda. Jak jutro będzie tak jak dzisiaj u nas jest to wątpie czy będziesz miał egzamin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość misman Opublikowano 21 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Moja żona zdawała przy dżdżystej pogodzie, szczęśliwie jazdę miała w przerwie między jednym deszczem a drugim. Jednak plac był mokry, moto mokre, ulice mokre, żona po examie też przemoczona... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michal.051 Opublikowano 22 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 A czy jazda w ruchu drogowym musi się odbyć?? Egzamin mam już za sobą na :lalag: z tego co pamiętam w czasie ostatnich lekcji instruktor mówił coś, że jeżeli warunki nie pozwalają na wyjazd w miasto, egzamin kończy się po odbyciu manewrów na placu i nie wiem czy chop mówił prawdę czy głosił zwyczajną herezję. również zdawałem w deszczu, na szczęścię pozytywnie pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smoke Opublikowano 22 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Marca 2009 Dziękuję wszystkim za odpowiedzi co do mnie to jestem " lekko " zdenerowowany :evil: Albo nazwać to naprawdę dużym pechem albo nie wiem czym ale o 9 był komunikat że egzamin praktyczny na kat a o godz 8 zostaje odwołany :banghead: ale już te od 10 się odbywają :icon_eek: trudno się mówi mam na 1 kwietnia o godz 12 mam nadzieje że będzie ciepło i ładnie chociaż dzisiaj rano ładne słoneczko jezdnia miejscami sucha temp ok -1C. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi