V12 Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Witam Tak jak w temacie pekł łancuszek własciciel mówi ze chodził w poprzednim sezonie a teraz chcial odpalić i zaczol tak dziwnie krecić(brak kompresji) Po ogladzina doszedłem ze wałek rozrzadu sie kreci bardzo cięzko prawie wcale troche tam kijowy dostęp. Teraz tak czy to jest kolizyjny silnik i jakie nie spodzianki moga mnie spotkać przy rozbieraniu Potrzebował bym wskazówek do ustawienia rozrządu I skąd wziąć czesci:uszczelka głowicy łańcuch może napinacz slizgi {???} pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Nie rozbierałem jeszcze czterosuwa z Piaggio, ale można stwierdzić że jest tylko trochę bardziej skomplikowany od "chińskiego czterosuwa". Masz tu linka do większości serwisówek maxiskuterów Piaggo: http://www.wotmeworry.org.uk/manuals/ . Prawdopodobnie przydadzą się niektóre narzędzia specjalne. Jeśli chodzi o części - nie mam pojęcia. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wueska Opublikowano 18 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 Jak widze nie pierwszy przypadek z X9 ;) Swego czasu meczyłem sie z tym skuterem. Na wałku sa dość wyraźne znaki, silnik jest kolizyjny. Uszczelki warto dorobić bo czas oczekiwania na nowe jest tragiczny nawet do 3 tygodni. Co do wymiany łańcuszka wymieniasz wszystko, niewarto oszczedzać na rozrządzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 18 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2009 (edytowane) CZyli widze po serwisówce że bez nie których narzedzi sie nie obejdzie np.sciagacza koła magnesowego A do wymiany łancucha potrzeba rozpołaiwac cały silnik??? Panowie zapomniałem napisac ze to wersja 180cm a nie 250cm jesli rozwiazanie jest takie jak 250 to do wymiany lancucha nie potrzeba zgejmowac głowicu ale napewno mechanizm rozrusznika jest juz inaczej pozdr Edytowane 18 Marca 2009 przez V12 Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
V12 Opublikowano 21 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 21 Marca 2009 Można łańcuch wymienic bez rozbierania ale teraz jak z tym ustawianem rozrzadu bo w serwisówce jest niby ale tam jest kole od wałka rozrzadu jest jakiś mechanizm chyba zmiany faz i jak to sie ma do ustawiania i na jakiej zasadzie to działa bo ja to rozebrałem i potem złozylem chyba dobrze nie wiem pozdr Cytuj RG 80>>GPZ 500>>CBR 600 F3>>CBR 900RR Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi