Skocz do zawartości

Intruder 1500

Rekomendowane odpowiedzi

BSAmaikel napisał:

Servus,czy jest ktos z was zorietowany w takim tuningu?Chcialbym wiedziec czy jest taki bajer w ogole mozliwy.Pozdrawiam i czekam na sugestie.

Dla ozdoby brzmi swietnie,ale nie mam 30-to letniej Electry z Choinki tylko chcialbym kopac Suzuki

BSAmaikel napisał:

Dla ozdoby brzmi swietnie,ale nie mam 30-to letniej Electry z Choinki tylko chcialbym kopac Suzuki

Hmm.... myślę, że sobie odpuść. Musiałbyś założyć luzowniki zaworów czy jak to się zwie. Z tego co wiem to nawet 350-tki się nie da kopnąć bez tego, a to już jest ingerencja w głowicę silnika.

Pozdrawiam

MJ

Michael Jordan napisał:

Hmm.... myślę, że sobie odpuść. Musiałbyś założyć luzowniki zaworów czy jak to się zwie. Z tego co wiem to nawet 350-tki się nie da kopnąć bez tego, a to już jest ingerencja w głowicę silnika.

Pozdrawiam

MJ

nie masz pojecia synu wiec nie produkuj sie bez sensu

• 1 miesiąc temu...

No dalej niewiem czy to ma być dla ozdoby czy ma mieć praktyczne zastosowanie jesli ma mieć praktyczne to trzeba sie wbić jakoś do skrzyni i koła zebatego 1 biegu. W MZ 250 jest ten patent sprytnie rozegrany, popatrz na rysunki skrzynia MZ jest podobna do konstrukcji japońskich.

wueska napisał:

No dalej niewiem czy to ma być dla ozdoby czy ma mieć praktyczne zastosowanie jesli ma mieć praktyczne to trzeba sie wbić jakoś do skrzyni i koła zebatego 1 biegu. W MZ 250 jest ten patent sprytnie rozegrany, popatrz na rysunki skrzynia MZ jest podobna do konstrukcji japońskich.

dla ozdoby to mamy ...choinke a pyt.jest dosc oczywiste:czy ktos Was taki patent zrobil?

Dla ozdoby brzmi swietnie,ale nie mam 30-to letniej Electry z Choinki tylko chcialbym kopac Suzuki - to kop..

dla ozdoby to mamy ...choinke a pyt.jest dosc oczywiste:czy ktos Was taki patent zrobil? - tak ci sami co Elektrę 30 lat temu!

Sorry za uszczypliwość, ale Pan BSA jest naprawdę jakiś niemiły, a przeczytałem cały wątek i nie mogłem uwierzyć, że z pozoru normalne pytanie wzbudzi tyle negatywnyc emocji i kolega MJ i Wueska dali prawdziwe odpowiedzi.... Tak jes to ingerencja w głowice (obydwie), jest to duża modyfikacja skrzyni biegów i faktycznie koszt może być olbrzymi... Temat wałkowałem jakiś czas temu i niestety nic takiego w necie nie znalazłem, a szukałem w wielu fachowych forach..

Pzdr :flesje:

Edytowane przez miki01

miki01 napisał:

Dla ozdoby brzmi swietnie,ale nie mam 30-to letniej Electry z Choinki tylko chcialbym kopac Suzuki - to kop..

dla ozdoby to mamy ...choinke a pyt.jest dosc oczywiste:czy ktos Was taki patent zrobil? - tak ci sami co Elektrę 30 lat temu!

Sorry za uszczypliwość, ale Pan BSA jest naprawdę jakiś niemiły, a przeczytałem cały wątek i nie mogłem uwierzyć, że z pozoru normalne pytanie wzbudzi tyle negatywnyc emocji i kolega MJ i Wueska dali prawdziwe odpowiedzi.... Tak jes to ingerencja w głowice (obydwie), jest to duża modyfikacja skrzyni biegów i faktycznie koszt może być olbrzymi... Temat wałkowałem jakiś czas temu i niestety nic takiego w necie nie znalazłem, a szukałem w wielu fachowych forach..

Pzdr :flesje:

na wstepie chcialem przeprosic wszystkich tu urazonych i tych z nimi sympatyzujacych.Mozliwe,ze pod wrazeniem chwili i manier co poniektórych forumowiczow, zdarzylo mi sie dobrac tu niezbyt elegancie okreslenia.Co do tematu,to uwagi Wasze sa na wskros trafne,ale o tym, to wszystkim to nawet ja wiedziałem juz wczesniej.Liczyłem na to ,ze ktos juz cos takiego przerabial w swoim sprzecie.Ja tu nie chce wynalesc proch po raz drugi i bawic sie w konstruktora,ale podejrzewam,ze jest juz gotowy KIT,tak jak do innych motocykli.Chodzic bedzie tylko jak go zaadoptowac w Intruderze?Pozdrawiam i pozostaje z szacunkiem.Czekam na dalsze sugestie.Servus☺☺

wueska napisał:

Niewiem jak w tym motocyklu wyglada sprzegło ale jak by sie dobrze pobawic to mozna by załatwić to przeróbka dekla sprzegła i samego kosza.

ja jestem pod wrazeniem genialnosci systemu w motocyklach angielskich.