jontek Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witam, jak w temacie z pod kapy sprzęgła wydobywa się nieprzyjemny dźwięk któremu towarzyszą delikatne wibracje. Po naduszeniu sprzęgła chromolenie ustaje jak puszcze klamkę znowu się pojawia. Miałem podobny przypadek w fzr1000, tam były ubite sprężynki pod koszykiem ale tutaj nie wiem bo nie miałem jeszcze doczynienia z takim silnikiem, i nie znam budowy tego sprzęgła. Jeśli ktoś się z czymś takim spotkał to był bym wdzięczny za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Normalne. Jeździć i dupy nie zawracać sobie i innym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziuT Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 Witam, jak w temacie z pod kapy sprzęgła wydobywa się nieprzyjemny dźwięk któremu towarzyszą delikatne wibracje. Po naduszeniu sprzęgła chromolenie ustaje jak puszcze klamkę znowu się pojawia. Miałem podobny przypadek w fzr1000, tam były ubite sprężynki pod koszykiem w r1 jest tak samo. sprezyny maja luz i sobie grzechocza. mozna to zignorowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 he..he..he.. stukające sprzęgło? niemożliwe :biggrin: Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 A jednak możliwe i nie powinno się ignorować takiej awarii bo prowadzi do rzeźni silnika i układu napędowego. Nadmierny luz sprężyn w układzie amortyzatora drgań skrętnych szkodzi. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
theodor. Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 prosze o wybaczenie jesli zostałem zle zrozumiany. to był taki ducatowski żarcik. sorki za OT :notworthy: ostatnio miałem w reku zabierak sprzęgła od gsxr-a 750 k5 z urwaną piastą. i jak najbardziej daleki jestem od ignorowania objawów. Cytuj http://ducatisti.pl/ PORTAL POŚWIĘCONY MARCE DUCATIhttp://motomaniax.pl/ jedyny 100% serwis ducati w warszawie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 prosze o wybaczenie jesli zostałem zle zrozumiany. to był taki ducatowski żarcik. sorki za OT :notworthy: ostatnio miałem w reku zabierak sprzęgła od gsxr-a 750 k5 z urwaną piastą. i jak najbardziej daleki jestem od ignorowania objawów. Bez obawy, trochę żartów nie zaszkodzi tym bardziej , że prawie wszystkie Ducaty mają coś popsute w sprzęgle bo tak głośno pracują od nowości :biggrin: W nowych modelach Suzuki koniecznie wypada tam zajrzeć aby nie doszło do uszkodzenia antyhopingu. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zajc Opublikowano 14 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Marca 2009 A jednak możliwe i nie powinno się ignorować takiej awarii bo prowadzi do rzeźni silnika i układu napędowego. Nadmierny luz sprężyn w układzie amortyzatora drgań skrętnych szkodzi. Ja jeszcze nie widzialem motocykla, w ktorym by sprzeglo nie halasowalo. A wszystkie jezdza ,i to calkiem niezle ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr Dudek Opublikowano 15 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Marca 2009 Ja jeszcze nie widzialem motocykla, w ktorym by sprzeglo nie halasowalo. A wszystkie jezdza ,i to calkiem niezle ;) Zamieszczanie takich komentarzy w dziale mechanika jest nietaktowne i świadczy tylko o lekceważeniu założyciela tego tematu. Powinno się go natychmiast usunąć bo merytorycznie nie wnosi nic poza niską samooceną autora. Sprawa druga to lenistwo w/w lub jakieś psychiczne zahamowania w używaniu polskich znaków. Wracając do odpowiedzi to przytoczę kilka przykładów motocykla w którym sprzęgło nie wydaje żadnych dźwięków - WSK,MZ250,JAWA350TS, JUNAK 350, SOKÓŁ 600RT, BMW i tysiące innych marek. Ale dla posiadacza motocykla marki "tysionc" model w domyśle te wymienione powyżej nie są godne zaszczytnego miana MOTOCYKL. Proszę Cię ZAJC nie pisz takich bzdur więcej bo się ośmieszasz i wprowadzasz bałagan w tym temacie. To nie jest forum Bravo Girl ani GG i ludzie zadający konkretne pytania oczekują pomocy a nie wypocin sfrustrowanego długą zimą motomaniaka. Cytuj Człowiek mądrzeje z wiekiem i zwykle jest to wieko od trumny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi