3lement Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 Wiatm !w mojej etce non stop pada mi świeca. TZN. jade sobie i staje na krzyzowce moto sie kreci na wolnych obnrotach a nagle gasnie i jusz niezapala-zmieniam swiece i jest ok. swieca ma iskre a jednak niehce na niej chodzic i sie nadaje do smieci . taka rzecz zdaza mi sie bardzo czesto . czy ktos wie dlaczego ????? POZDRAWIAM i czekam na odp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hiszpan Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 1 czy świeca nie jest aby mokra po wykręceniu?moze masz po prostu zbyt bogata mieszankę? (skład mieszanki lub pływak nie domyka sie i gażnik się przelewa) 2 czy świeca jest dobrana zgodnie z wymaganiami producenta?moze ma niewłaściwą wartość temperaturową (za zimna lub za gorąca) sprawdź te 2 sprawy.prawdopodobnie tutaj tkwi przyczyna dolegliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 27 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 1 czy świeca nie jest aby mokra po wykręceniu?moze masz po prostu zbyt bogata mieszankę? (skład mieszanki lub pływak nie domyka sie i gażnik się przelewa) 2 czy świeca jest dobrana zgodnie z wymaganiami producenta?moze ma niewłaściwą wartość temperaturową (za zimna lub za gorąca) sprawdź te 2 sprawy.prawdopodobnie tutaj tkwi przyczyna dolegliwości. 1.gażnik jest w porządku' date=' gdyby nawet był zle ustawiony to chyba by nieuszkadzał swiecy (w innych moto ta swieca tez niedziała) 2. Myslę ze swieca jest dobrana dobrze tzn. próbowałem jusz róznych Brisk, Bosch, Izolator (co prawda niema ciepłoty na niej napisanej ale to jest chyba orginalna do MZ ) Swieca raz na miesąc na pewno mi sie psuje .... ostatnio to dwa razy w ciągu dnia a jak próbuje odpalić na niej to czasami strzela z wydechu . (a jak sprawdzam to niema przebicia-zazchowuje sie jak nowa( tak na oko :-'] )) Już niewiem co ma z tym zrobic ..... POZDRAWIAM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 widze ze mamy podobny problem mi dzialo sie to samo na swiecach motocyklowych spodziewam sieze to cos z zaplonem moze za wysokie napiece i przepala swiece obecnie jezdze na swiecach SAMOCHODOWYCH I JEST OKI z tym ze jak wiadomo swieca samochodowa jest dluzsza i nalezy podlozyc odpowiednie podkladki powiem ci ze jezdze ok roku na swiecy boscha platynowce uzywanej i w etce dziala oki kolorek ma jasnobrozowy wiec wartos cieplna odpowiednia wczesniej na motocyklowych najdluzej wytrzymywaly mi swiece championa ok tygodnia :D bosch i polskie iskry padaly po paru minutach od wykrecania i wkrecania poszedl mi gwint wiec dalem ojcu do pracy i on wbil tam tulejke z mosiadzu i dotoczyl gwint dlugosci swiecy samochodowej i nie musze uzywac podkladek jak narazie jest oki chodz mialem ostatnio klopot z odpaleniem ale to chyba byla wina kabli prowadzacych od modulu zaplonowego do czunika impulsow wymienilem kable bo byly poklejone i posztukowane w paru miejscach i moto pali (to bylo na jesieni) wiec kup 2 markowe swiece do smochodu dopasuj dlugosc za pomoca podkladek i wkrec powinno ci chodzic oki pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 27 Lutego 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 Witam! Też myslałem o tym ze moze zaduze napięcie na cewce ale skoro mówisz ze świeca samochodaowa powinna działać to tak zrobie. Może wkońcu będzuie dobrze. Wielkie dzięki za pomoc . POZDRaWIAM !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kropelka_350 Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 Wg mnie hiszpan ma racje. Sprobuj jeszcze raz sprawdzic gaznik. Mozesz miec albo za bogata mieszanke albo za duzy poziom paliwa. Na to wskazuja objawy opisane przez Ciebie. A jak wszystko gra to swieca samochodowa nie jest potrzebna.pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 27 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2004 w mojej etce gaznik i zaplon sa prawidlowo ustawione a mimo to swiece motocyklowe pali szkoda czasu na sprawdzanie czegos co pewnie jest dobre zobacz na swiecy samochodeowej czy bedzie chodzic i ta spali ale nie tak szybko (zalezy od swiecy najlepiej zalatwic uzywane bo nowe sa drogie a nie wiadomo ktora firme predzej szlak trafi) zobacz do warsztatu samochodowego moze maja na zbyciu kilka uzywanych swiec powinni ci dac za friko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Budzik-WGR Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 Mojim zdaniem najlepiej by bylo pojechac do jakiegos ,,dobrego mechanika,, lub ,, znawcy Etek,, Bo mojim zdanie m sa : --ustawienie (regulacja gaznika) --Regulacja zaplonu --no i wlasciwie dobrana swieca MOim zdaniem powinno byc dobrze Trzymam kciuki i pozdrawiam :D Cytuj BYŁO:-kilka MZ--> Kawasaki ZXR 400-->VFR 750 streetfighter-->Honda Vfr 750 rc 36 I 92r.JEST:-Honda VFR 750 rc36 I 90r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dgree Opublikowano 28 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 28 Lutego 2004 MZ uszkadza ci swiece???----zmien Mz i bedzie po klopocie :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skorupa Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 Hej!! też miałem taki problemik - wyszło na to ze miałem luzny przewód w cewce... koleś kupił nową cewkę która sadzała świece... hehe Mają swoje kaprysy...!! Pozdrawiam :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
trajka66 Opublikowano 29 Lutego 2004 Udostępnij Opublikowano 29 Lutego 2004 A ja mialem dokladnie taki sam problem ale w ogarze. I podobne rady pisali mi inni jak zalozylem temat : ze gaznik, zaplon .itd. Nic nie pomagalo meczylem sie z tym dobry miesiac a ile poszlo swiec. W koncu wymienilem przewod wysokiego napiecia i po sprawie. D*pek mial przebicie, ale ani ja , i nikt inny na to wczesniej nie wpadl ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TWISTER Opublikowano 13 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 13 Marca 2004 A może wystarczy tylko wymienić kable, wyczyścić masę, fajkę sprawdzić czy czasem nie ma luzu, obadać mase na kondensatorkach (może nawet je wymienić koszt niewielki), i włożyć świece jakąś sprawdzoną np. z malacza (zwykły krótki gwint) lub jakąś zalecaną. Wg mnie będzie coś ze stykiem jak sprawdzasz świece może być wszystko dobrze, a jak już normalnie kopiesz żeby zapalić jest mocniejszy wstrząs i wtedy może gdzieś nie ma styku. Jak wszystko sprawdzisz, co przed mówcy napisali to musisz napewno coś znaleźć. Cytuj https://www.szkolaexpert.pl/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 18 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Marca 2004 jaaaa normalnie mnie biała łapie !!!! jakby taka ładna niebyła to bym jej chyba nakopał :flesje: nie no ale tak powaznie .......sprawdzałem styki, przewody, wszystko i dalej lipa !!! wkładam nowa świece przejade 30 metrów i buuuu...... no i chce zapalic to przerywa i kicha !! normalnie juz niewiem co robic. Rzowarzam jeszcze uszkodzenie cewki zapłonowej.... może to coś się w niej popierniczyło i takie cuda się dzieja. Masakra normalnie.....już sił niemam ... Narka .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rysiek24 Opublikowano 19 Marca 2004 Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2004 a zmieniles na swiece od samochodu tak jak ci pisalem moze byc np z ferrari :flesje: no ewentualnie z lamborgini :) nie a tak bez jaj to zmien an swiece samochodowa ja mam pozostale po staruszka ladzie powiedz w sklepie zeby ci dali swiece z lady samary 1500 na gazniku ale boshowskie sa slabe szukaj championa ewentualnie wez bosha (iskry nie kupuj bo to szmelc) pamoietaj ze i ja tak mialem zmienilem swieczke na samochodowa i od roku na niej katam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
3lement Opublikowano 19 Marca 2004 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Marca 2004 no i git !!!!!!! wymieniłem cewke zaapłonową (na dzień dzisiejszy od malczaka) i działa spoko. Swieca sie trzyma :flesje: a eta smiga jak złoto ....czyli przyjeła implant... dzieki serdeczne za wszystkie odpowiedzi !! Pozdrówka !! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi