jedras660 Opublikowano 6 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 6 Marca 2009 Mam problem z Hondą MBX 80, a mianowicie nie ma iskry, kupiłem już dwa moduły i nic to nie pomogło, sprawdziłem wszystkie kabelki i dalej nic, prąd do modułu dochodzi ale nie wychodzi z niego na cewkę nie wiem co to może być............Pomocyyyy :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BANANvanDYK Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 Człowieku takich tematów są tysiące. Sprawdzałeś kabelki (pytanie jakie kable bo tak naprawdę kabel to masz w ziemi i zasila Twój dom w energię elektryczną) i co? Sprawdź miernikiem rezystancję cewki zasilającej i impulsatora, napięcie w nich indukowane, połączenie masy silnika, odłącz gaszenie od modułu aby wykluczyć zwarcie lub przebicie na stacyjce, podłączyć inną cewkę "butelkową", chociażby od chińskiego skutera. Standardowy tok postępowania w diagnostyce zapłonu. Tutorial trzeba o tym napisać? Szukanie nie boli. Cytuj 7,352 osób lubi to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras660 Opublikowano 7 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 No właśnie chodzi o to że już próbowałem tych rzeczy o których mówisz ale nic to nie pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michoa Opublikowano 7 Marca 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Marca 2009 to uchyl rąbka tajemnicy i podaj rezystancje cewki zapłonowej Cytuj "... i ujrzal Pan prace nasza i byl zadowolony a zapytawszy o zarobki nasze usiadl i zaplakal..." list Pawla apostola do koryntianmichoa-100% stylistów bez szyku http://miszczua.cba.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras660 Opublikowano 8 Marca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Marca 2009 Problem już rozwiązany przewody przy stacyjce były źle podłączone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi